Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Reclaim Photography #3, lördagen den 26 november 2011.

Så drog jag mig då ner till Plattan för att delta i den tredje upplagan av Reclaim Photography. Bättre uppslutning den här gången. Nu räknade jag inte alla deltagare men jag tror att det var över tjugo stycken. Tråkigt nog stressade de flesta människorna förbi med ögonen riktade rakt framåt på väg från punkt A till punkt B för julklappshandlande. Men jag hade i alla fall ett bra antal pratglada besökare vid min pelare som gärna ville prata bild med mig. Några kände jag sen tidigare men många var också nya bekantskaper. Nästan alla gillade mitt bloggkollage och kröp nära för att studera delbilderna i detalj. Det skumma ljuset under fontänen så här års var väl inte det bästa för att titta på bilder inte utetemperaturen heller. Frammåt klockan tre kände jag mig ganska genomfrusen, långkalsingar hade nog varit bra. Här några znaps:

 

Här finns en bunt bilder på deltagarna...

...och här lite fler bilder på flickr...

...plus några till här!

Nästa Reclaim Photography blir frammåt våren någon gång, troligen i slutet på april.

/Bernt

Inlagt 2011-11-27 10:32 | Läst 5192 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Verkar som ett välbehövligt inslag det här, även om folk stressar förbi så är kraften i "droppen urholkar stenen" inte att underskatta. Det behövs motkrafter till kommersialismens alla yttringar. Motkrafter av alla slag, i fridsamma former, välkomnas!

Kanske skulle man ansluta vid tillfälle? Det är bara det där att man hamnar ju i ett så fint sällskap... Och räcker antalet pelare...?
Lite bistert var det på plattan men jag var varmt klädd och frös inte. Trevligt att träffa både bekanta och obekanta och stämningen var god. Jag försökte ett tag att styra folkströmmen mot "min" pelare men blickarna hos människorna tycktes "skåda något bortom bergen" och de allra flesta passerade utan att ha upptäckt mina bilder :).

/Torbjörn
Svar från kreatören 2011-11-27 23:17
Vi får göra ett nytt försök till våren när julrhetsen är över...
Du har allt rätt i att lite varma kläder inte hade suttit i vägen. Känner mig fortfarande lite frusen. Men roligt var det. För mig och min sambo Chris (Par i foto) var det första gången vi deltog. Och vi kommer gärna tillbaka. Det kanske inte var överdrivet många som stannade och tittade, men vi kändes oss glada för de som stannade till, kollade bilder och pratade foto.
Och tack för att du länkade till våra bilder på Flickr.
/Jonas
Svar från kreatören 2011-11-27 22:15
Det var fina bilder ni hade med tycker jag. Jag länkade för att försöka locka ännu fler fotografer till kommande Reclaim möten.
Jonas Mauritzson 2011-11-28 19:12
Tack Bernt för värmande ord. Och igen för att du länkade.
/Jonas & Chris
Fantastiskt fint fotade frusna fotografer,
förnäma fotfolksfoton,
fort förbiflyktande folkmassor fattar föga...
Svar från kreatören 2011-11-27 17:46
målade med ljus
allt jag drömde om -
färgen svart-vit-grå
Bra reportage, undrar om inte UPPSALA-Tobbe är årets linslus 2011?
Svar från kreatören 2011-11-27 17:48
...jo nog håller han sig framme alltid!
Ditt bloggkollage var riktigt snyggt och man var liksom lite tvungen att luta sig fram å titta noga, det var ett bra knep och då blev det också många bilder på pelaren vilken uppskattades av mig. Tack! Nån gång skulle jag nog försöka få fram lite kopior å va med, vore kul! =)
Svar från kreatören 2011-11-27 17:50
I slutet på april nästa år kör vi ett nytt Reclaim igen, och pelare finns det gott om.
Fina bilder trots dåligt ljus. Håller med beträffande bildkollaget, en bra idé. Det var ju ganska mycket folk som det brukar vid löneutbetalning. Stressnivån var påtaglig och jag undrar om det inte vore smart att undvika månadskiftet för en sån här aktivitet.
Bara en tanke;)

/Stephan
Svar från kreatören 2011-11-28 00:46
Tanken med just månadskiftet är ju att det är mera folk i rörelse då i city. Men så här i julhandelstider kanske det inte var en höjdare. Jag tror att det kommer att funka bättre frammåt våren, fast jag tycker att folk för det mesta är stressade nere i city. Vi måste nog komma på nån grej som får folk att stanna upp lite.