Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tillbaka till Eken!

Efter att i fjorton dagar i ensamhet och stillhet på skånska landsbyggden blir man ju lite lätt stressad när man kommer tillbaka till huvudstadens betongdjungel. Mycke folk och hög ljudnivå. Att ge sig ner till city en lördagseftermiddag för att handla är ingenting jag brukar ägna mig åt om det går att undvika. Men min uppgift i går var att fixa en grästrimmer till torpet. Vi skall bara ha den för lite putsning och kantklippning eftersom vi tycker om när gräsmattan bli lite "ängsliknande", i varje fall i år kanske är bäst att tillägga.

Men det var bara att ta ett djupt andetag och ge sig iväg ner till kommersens högborg. Jag hade googlat lite och siktat in mig på Classe Ohlsons palats. Jag vet sen tidigare var trädgårdsprylarna håller till så det blev snabbt raka spåret dit när jag klev in i den knökfulla butiken. Den trimmer jag tänkt mig  (som skulle finnas till bra pris) var såklart slutsåld. Så det blev en som var ett snäpp dyrare. Sånt får man ta ibland.

Snabbt till kassakön där ”Anja” hade hand om finansiella. ”Jasså du!” sa hon när jag tog bilden, och jag förklarade att jag bara tar lite bilder på det som händer runt omkring mig. Ingen mer kommunikation mellan oss förutom priset. Sen raskt i strilregnet till tunnelbanan igen och hem till Odenplan. Cirka trettio minuter tog det tur och retur.

.

Annars då…

Ett antal exemplar av min bok ”AS I SEE MYSELF” låg och väntade på mig när jag kom hem. Eftersom jag till och från kommer att vara oanträffbar en tid framåt hör jag av mig till er som har bokat boken med hur vi skall lösa leveranserna.

.

Bonusbild!

Allt man upplever framför sig registreras, ibland också med en kamera. Den här bilden är från Carlsbergs gamla brygghus där jag gjorde ett utställningsbesök förra helgen.  Carlsbergs grundare  J.C Jacobsen skulle säkert ha gillat toningen.

.

Till slut.

En liten film om en "4x5 plåtare" hittar ni HÄR!

/Bernt

Inlagt 2012-06-17 14:54 | Läst 10138 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tack för den intressanta länken. Ett besök i SF lockar verkligen ;)

/ Med vänlig hälsning, FiCa1
Våtplåtsfotografer är sköna lirare. Nästa grej att pröva på =)
Tack för länken, spännande teknik.
-affe
Trevlig länk.
Grästrimmer är bra, har precis köpt en ny med stödhjul för att avlasta axel och nacke vid kilppningen.
Till den gamla finns heller inga reservdelar och linhållaren har spruckit. Så den blir skrot.
Känner igen det där! När jag jobbade i fjällen och kom tillbaka efter nå'n månad och gick genom gången mellan Centralen och T-Centralen, så tänkte jag ofta, va fan e det här!!
Men efter några dagar så va man inne i det onödiga tempot och märkte inget!
Velkommen tillbaka hur som helst!
/B

Ps. Gillar den där Sepia-tonen, man kanske skulle köra med det ett tag i bloggen,
för att få litet kommentarer och tyckanden!? :)
Kan vara knepigt att få tag på prylar som fått bra recensioner i diverse tester , Råd och Rön, etc.
Jag har ingen grästrimmer men väl en häcksax där en viss Ryob-modelli var `testvinnare´.
Den var såklart slutsåld överallt där priset var lågt;)
Fina bilder.

/Stephan