Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport # 4 från Brödåkra hösten 2012.

Som jag skrev i förra inlägget var det dags för lite kultur utombys i helgen, och efter samtal med Christers kompis Håkan i Ödåkra bestämde vi oss för att ta oss över sundet och besöka den stora utställningen om självporträtt på Louisiana nera i Humlebæk. Så vi möttes upp i Helsingborg och tog tillsammans Christers ferrari för vidare transport med färjan till kontinenten.

Christer kollar upp vad färjebutiken har att erbjuda.

.

På Louisianas stora höstutställning "Selvportræt" visas 150 konstverk från de senaste 100 åren av bland andra Andy Warhol, Emil Nolde, Picasso, Bonnard, Matisse, Francis Bacon och Frida Kahlo – men även av Nan Goldin, Marc Quinn, Sam Taylor-Wood, Elina Brotherus och Elke Krystufek.

Det blev inte så mycke bilder från själva utställningen eftersom vakterna var som vaktande hökar hela tiden. Några få smybilder blev det i alla fall. Flera av Andy Warhols verk visades, både stora på duk och små  polaroider.

En av mina självporträttsfavoriter Chuck Close fanns på plats med fem stora verk.

Detalj från ett av Chuck Close airbrushade självporträtt från 70-talet. Storleken syns bra till höger på bilden nedan.

Ett annat märkligt verk var Rudolf Stingels stora (335 x 457 cm) självporträtt målad i olja med små symmetriska korsstrykningar i olika gråtoner.

.

Efter ca enochenhalv timme blev det rökpaus i Louisianaparken där vi blev "vi var där" registrerade av en annan besökare.

Fikapaus blev det också såklart och lite kollande på displayer.

.

Innan vi avslutade vårt besök tog vi oss en stund i Louisianas butik. Många fina böcker om konstnärerna som var med på självporträttsutställningen. Men också ett helt bord med bara böcker om självporträtt och där fastnade jag så klart en bra stund.

Höll hårt i plånboken den här gången. Mitt bokkonto för i år är redan förbrukat för länge sedan. En liten bok om Chuck Close + utställningskatalogen slank med.

Som vanligt på Louisiana en mycket bra och givande utställning. Fast man kände sig naturligtvis lite tagen av att ha stirrat ett par timmar på andra konstnärers ansikten. Vi som håller på med självporträtt är ju inga muntergökar direkt. Hemresan gick sedan utan några problem och vi bunkrade det vi behövde på färjan tillbaka till Helsingborg.

(Både Christer och Håkans kameror har bidragit med bilder!)

.

.

.

/Bernt - just nu i Brödåkra.

Inlagt 2012-11-26 13:34 | Läst 13692 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
vilken kul utställning! får kolla om den vandrar, vet du något om det?

förresten kul att verk från Chuck Close var med jag fann honom via boken the contact sheet, en för övrigt intressant bok tycker jag.
Alltid kul att följa din rapporter och se dina fina bilder, Bernt. Blev sugen på att åka till Louisiana nu.