Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Årets första Ellen träff.

Jag hade en bra bunt med min nya bok med mig upp till ”gubbarna” på årets första träff på Ellens Bageri  i går eftermiddag. Stor uppslutning var det en 15-20 pers var på plats vilket betydde att samtalsnivån var bitvis mycket hög. Det var en märklig men lustfylld känsla att dela ut min bok till de som beställt den av mig. Jag skojade till det lite när Bengan fick sin bok om att han var den första som förhandsbeställde boken men den sista att betala. Men det kändes fint att få hans cash i handen och jag tror att hans förhandsbeställning gjorde att många andra följde efter. Nu är det bara att börja planera nästa bokprojekt…

Affe J hade med sig två böcker. En om HCB och Giacometti som jag fick låna plus ett mastodontverk om W. Eugene Smith med ett stort urval av bilder från alla hans kända reportage. Jag beställde boken från adlibris senare på kvällen. Huvudexten i boken är på spanska men som tur är följer det med ett häfte med engelsk översättning.

Bengan samtalar med vår underbara kafévärdinna Anastasia som pysslat om oss nu ett antal år på Ellens . Lite orosmoln är det för våra framtida träffar där eftersom det tydligen snart kommer in nya ägare till vårt stamlokus på Hornsgatspuckeln. Vi får väl se om de nya ägarna vill husera oss i framtiden, Bengan kommer säkert med besked i sin blogg. Det har i alla fall varit mycket trevligt och gemytligt att vistas i denna klassiska kultlokal (Tårtan).

 

Krister Kleréus och jag bytte böcker, han fick ett ex av min och jag fick ett ex av hans senaste FOTO/GRAFISKT. Med i Kristers bok låg också en print, det tackar man för så här i efterhand.

Två av mina favoritbilder från Kristers bok.

 

När Staffan Johansson (vår speciella optik guru) dök upp blev det naturligtvis lite tekniksnack. Han hade med sig utskrifter på en jämförelsetest han gjort mellan en Leitz Summicron 35:a och en Zeiss Biogon 35:a som visade att Zeissgluggen var klart mycket vassare redan på full bländaröppning. Affe J som satt bredvig mig pratade lyriskt om sin Leitz 50 1/1.4 Summilux Asph som den bästa optik han någonsin haft trots att den kostar uppåt 30k var värd varenda krona.

Det var en som vanligt givande eftermiddag tillsammans med ”Ellen Vännerna”. Strax efter fem började de flesta ge sig hemåt, så även jag. Och som vanligt så tog jag mig en promenad hem till Vasastan.

/Bernt

Inlagt 2011-01-27 11:45 | Läst 9301 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Som sagt, det va ett kap jag gjorde när jag köpte din bok!
Fick titta i boken en liten stund i går kväll.
Min fru hade lagt beslag på den.

Vad gäller Ellens och framtiden så skall jag träffa den nye ägaren i nästa vecka förhoppningsvis.
Men det skall nog funka bra även i fortsättningen, Anastasia har berett vägen!
Hon och Cristos har köpt en restaurang på Söder, meddelar namn adress senare på det stället.
/B
Det var smockfullt kring borden och det blev lite halvskumt efter ett tag. Synd att man inte kan skruva upp ögonens ljuskänslighet lika lätt som kamerans dito. Min för dagen analoga kamera fick stanna kvar i ryggsäcken. Tack så mycket för din fina bok. Den gör sig bra på soffbordet i vardagsrummet. Jag hoppas verkligen att vi får stanna kvar på Ellens nu när vi bott in oss ordentligt.
En fin liten bok Bernt!
Kul dessa möten, får försöka skärpa mig lite och komma lite oftare denna termin ;)
-affe
Innan Anastasia försvinner måste någon av er ta ett fint porträtt på henne!