Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Återbesök i verkligheten...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I går på eftermiddagen tog jag mig en liten stadsvandring igen, den första efter Skåneresan och jag besökte då bland annat utställningen ”Åter till verkligheten” på Moderna museet.

 

 

Utställningens ca 300 bilder kommer från Moderna museets samlingar med fokus på 1970-talet. Nästan alla de stora tunga fotograferna från dukumentärfotografins gyllene tidsepok var representerade. Larry Clark, Duane Michals, Bill Owens, Ralph Gibson, Arthur Tress, Melissa Shook, men också många av våra svenska fotografer som Anders Petersen, Yngve Baum och Kenneth Gustavsson bara för att nämna några.

 

 

 

 

 

Utställningen är ett måste tycker jag för den som är det minsta intresserad av dokumentär fotografi och jag kommer säkert att besöka den igen innan den stänger i september.

 

Det var en hel del andra ute och vandrade på stan i går också. både Stockholmare och turister.

 

 

 

 

 

 

 

 


Rolf Lassgård äger Wallander...

 

I lördags fick man med bladet en gratis Wallander DVD. Nu var det länge sedan jag slutade att köpa kvällstidningar men en DVD för tio spänn är det ju svårt att säga nej till.

 

 

Efter att i flera år sett de snabbproducerade action Wallander filmerna på 4:an kändes det riktigt uppfriskande att se Rolf Lassgård som Wallander igen. Filmen som nästan har femton år på nacken håller fortfarande mycket bra. Hög klass på skådespeleriet av de flesta inblandade och dessutom utmärkt foto.

 

 

Äntligen fredag!

/Bernt

Inlagt 2009-05-29 10:19 | Läst 8915 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Välkommen hem från Brödåkra. Utställningen på Moderna är mkt sevärd är glad att hänger ända till September. Så man hinner kolla någon gång till. Med säker hand och ett gott öga till bild levererar du fina nedslag från din promenad till Skeppsholmen.

Ha en skön helg!

/Mats
Välkommen tillbaka till Eken!!
Du får ta det lugnt första veckan i den ovana kulturella miljön!! ;)

Å innan jag glömmer bort det, boka in i din fullteckande agenda ;) nästa fika på Ellens bageri om knappa fjorton dagar!

Å schyssta höfskott!
Även om vissa Leica-fanatiker i Sundets Pärla brukar ha synpunkter på så'na typer av skott! ;) ;)
/B
Jag gillar ALLA wallanderfilmerna. Böckerna är dock ofta bättre. Men du har rätt, de senare känns lite väl snabbproducerade. Nästan som Beck.

Hehe. Inte så svårt att räkna ut vem det är Bengan syftar på, även om jag inte är den ende Leica-fanatikern här i stan! :) Nä, jag tycker att man ska titta i sökaren, eller åtminstone lyfta upp kameran till ansiktshöjd. En fråga om smak.
Hej Bernt! Du hade tydligen ingen nitisk museivakt efter dig vid besöket på Moderna som jag hade ;-) Bild nummer 7 - "damen på bron" - fastnade jag direkt för. Ett typiskt höftskott som blev bra, eller? Ha en skön sommar!