Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Den bästa kameran???


Det är mycke snack på stan då och då om vad som är den bästa kameran för streetfoto. Men sanningen är ju den att det inte finns någon bästa kamera. En tycker så och en annan tycker så. Vad gäller bildkvalite så är de flesta lite avancerade kameror rätt bra numera, så det gäller att hitta en som passar ens hand och sinne. Man får bara träna en hel del bara innan all går reflexmässigt, 10000 timmar har någon sagt att det tar innan man blir fullärd. Det här gäller såklart inte för människor i allmänhet utan de som vill lite mera med sin fotograferande/bildskapande. På bilden mina följeslagare Richo GR (28 mm) Lumix L5 (24mm) och Fuji X100T (35mm), tre ljusmaskiner med lite olika egenheter och egenskaper för olika tillfällen men med ganska lika inställningar. PS! Bilden tagen med min Ipad som också kan fungera som bildmaskin ibland.

Hade!

Bernt

Inlagt 2016-02-11 16:23 | Läst 4648 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Kloka ord som en del borde ta till sig. Jag tror att det ofta bottnar i mindervärdeskomplex hos dem som så hårt försöker framföra sin åsikt om att deras kamera minsann är den bästa. Det är tråkigt att det är så många i vårt land som har svårt att acceptera att andra tycker annorlunda.
Kan någon förklara varför det tydligen ska finnas en s.k. street kamera? Bra street fotografier kan man väl använda i princip vilken kamera som helst till?!? Det hänger ju på fotografen att hinna se o uppfatta o komponera bilden. Sticker jag ut hakan nu? Med vänlig hälsning. Chrille
Anders F. Eriksson 2016-02-11 17:11
Kameran gör faktiskt en viss skillnad för street. Inte bildmässigt, men den kan påverka hur folk reagerar. Om jag går omkring på stan med en Nikon D3 och 24-70 reagerar folk på kameran, och många tror att jag är pressfotograf. En del ryggar tillbaka och andra tar omvägar. Med en liten Fuji X100 (eller liknande) ser jag däremot helt ofarlig ut och folk bryr sig inte :)
Tycker nog en svart analog M Leica med en 35:a e bästa kameran för "Streetfoto!" :)
Mycket gatufotokänsla i den utrustningen! :)

Alla digitalkameror jag haft eller har, har en massa knappar som man pillar på, eller råkar komma åt hela tiden!
Eller så tar batteriet slut! Den stora fördelen med de digitala batterikamerorna, de e att framkallningen går fort!
Jag har fortfarande några rullar Tri-X liggande oframkallade i kylskåpet! :)
/B
Jag får väl ramla tillbaka på det gamla insiktsfulla konstaterandet: Den bästa kameran är den som kommer med. Om kameran kommer med, betyder det att man gillar den - och om man gillar sitt verktyg, då blir det bra bilder.
Du har naturligtvis rätt, det finns ingen bästa kamera och som därmed gör jobbet bäst.
Med vetskapen att det ändå hänger på fotografen så borde väl kameravalet inte vara så `uppblåst´.

Man kan ju undra över varför det togs så mycket bra gatufoto förr i tiden?

/Stephan
På fotosidan upplever jag "mycket snack och lite verkstad". Om man identifierar sig med en viss kamera (som ofta sker på sajten), så är man fel ute, och skrämmande ofta är man bara en teoretiker med behov att hävda sig, som nån slags självutnämnd fotoguru.
Benganbus 2016-02-12 10:24
jag tycker det e intressant med med samtal, eller snack på Fotosidan,
även om det e "felsnack" ;)
Å gillar jag inte vissa samtal, så läser jag inte vidare!
Lätt som en plätt! :)
För att vara rättare, eller ordningsman, för åsikter man inte gillar;
det får dom som har sådant intresset hålla på med! :)
/B