Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ellens igen och jag har en sak att bekänna.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

I går var det så då dax för ett ytterligare nytt klassmöte på Ellens Bageri på Hornsgatspuckeln. Vädret var strålande här i vår huvudstad så jag bestämde mig för att promenera från Vasastan upp till Söder höjder. Jag gillar att promenera på stan i lagom takt, hela tiden så upptäcker man nya saker beroende på ljus å väder. Jag brukar ta pauser här och där och tjuvlyssnar då också gärna på andras prat.


Jag passerade försiktigt en hel del poliser som stog post nere vid Riksdagshuset där jag också stötte ihop med den här mannen som säkert många känner igen.


På vägen upp från Slussen hittade jag också det här lilla konstverket, det finns flera att se utefter Hornsgatspuckeln.


Vi var väl en tio-tolv stycken i klassen och vi fick också den här gången besök av söderbon Micke Berg som hade med sig en bunt av sina bilder, några nyare Epson printar plus en del mörkrumsframställda fiberbilder.

Micke visade också en jätteprint som han gjort från en 4 MB fil från sin gamla S20 kamera.


Bengan hade med sig en liten fin fotobok med bilder av fotopionjären André Kertész om vilken Henri Cartier Bresson sagt: ”Whatever we have done, Kertész did it first”. Här finns ett litet urval av André Kertész bilder. Bengan passade också på att ta lite porträtt med sin Praktina på eleverna.

Torbjörn kollar in en av Micke Borgs gamla fina fiberkopior från åttiotalet.


Jag hade också med mig två böcker, New Yorkers as seen by Magnum Photographers och The Polaroid Book.


Magister Björkbom visade också upp ett prov på vår nya skoluniform.


Affe hade med sig sin Samsung NX10:a som jag skall få låna och testa lite under en månad eller så.

Lite sansat  politikprat blev det så klart också så här direkt efter valet av anhängare från både rött och blått. Den trevliga eftermiddagen avslutades sedan hos Gert på Svenska Kort som vanligt. Inte så mycket Richo-snack från Gert den här gången, mest analogt.  Några köpte film och framkallning till sina ljusmaskiner.

Nästa träff blir den 6 oktober, titta gärna in om ni är i stan!

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Bekännelsen då.

I mitt förra blogginlägg hade jag ovanstående bild med för att illustrera Sonja Åkessons dikt ”JA TACK”. Någon trodde att jag hade en stor Pompei liknande figur liggande på mitt vardagsrumsgolv. Men så är det naturligtvis inte. Bilden är såklart fejkad. 


På fönsterbrädan i mitt arbetsrum har jag en liten skulptur liggande av konstnärinnan Anna Hesselgrens från hennes projekt ”StillAlive- Människan som platsen”. Hennes projekt är en vandringsföreteelse från stad till stad, från plats till plats. Ni kan läsa om hennes rullande projekt här.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Men jag ville inte bara visa en raktavbild på skulptuen som illustration till dikten och för att tillföra något lite extra plockade jag därför ut skulpturen i vardagsrummet och brände av ett par rutor. Som jag sen mixade ihop i photoshoppen.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Tidigare under dagen när jag snurrade runt på nätet hade jag hamnat på en site som visade Mind Blowing Hyperrealistic Sculptures och det var väl där idén till min fotoillustration föddes.


/Bernt

Inlagt 2010-09-23 16:35 | Läst 10091 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Åh, jag som nästan trodde att du löpt amok med en hiskelig mängd gips. Men det va ett bra bus och föredömligt utfört. Snubben ser ut som Ronnie Hellström. Men det är väl fel :)
Svar från kreatören 2010-09-24 14:34
Jo visst är det Ronnie. Jag kände först igen honom på rösten när han kom förbi mig bakifrån, han skjuta en för honom otagbar bild i krysset när han passerade mig.
Och jag som trodde det var ett av dina självporträtt =)
Svar från kreatören 2010-09-24 14:37
Man vet aldrig, en vacker dag kanske jag kommer med ett självporträtt i helfigur också...
Visst känner jag igen Ronnie Hellström. Sveriges genom tiderna bäste fotbollsmålvakt. Fint berättat och fotat.
Svar från kreatören 2010-09-24 14:46
Han har det säkert inte lika stressigt idag som 1974:
http://svtplay.se/v/1392997/ronnie_hellstrom_dubbelarbetar_1974
Mycket fin redovisning från lektionen på Ellens!!
(Sätter en stjärna för den fina redovisningen i min anteckningsbok!)

Den där Magumnevyorkboken, kan du ta med den nästa gång?
Jag hann såklart inte kolla i den! :(
/B
Svar från kreatören 2010-09-24 14:50
Tack Bengan!
Skall försöka komma ihåg boken till nästa gång. Min fru brukar nämligen säga att jag bara kommer ihåg sånt som jag är intresserad av...:o)
...den första bilden gillar jag skarpt , men vem fasen är mannen, polisen känner jag igen eftersom de alla är stöpta i samma form ;-) Den nya skoluniformen gillar jag också skarpt men vad jag inte gillar skarpt är att jag inte bor i Hufvudstaden så jag kan delta i lektionerna regelbundet!
...vad det gäller bild nummer tio så trodde jag att det var ett självporträtt, som Thomas trodde, men det kanske är ett ohemuligt påhopp på din fotografiska integritet och din kropp ;-) Bilden är , hur som helst bra, med glimten i ögat!
Svar från kreatören 2010-09-24 14:25
När det gäller bilden på skulpturen så har den faktiskt vissa likheter med min numera av välmående formade kropp...:-)