Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Festen är över!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 


Sill å färskpotatis plus nubbe, senare mot kvällen grillat kött med potatisgratäng. Avslutning med kaffe, jordgubbstårta och whiskey. Vad mer kan man begära?

/Bernt

 

Inlagt 2010-06-26 12:08 | Läst 6889 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Inte mycket alls. Bara att vädergudarna hade varit på bra humör. Det var dom sannerligen i Linköping där jag var!
Det där låter som ett perfekt recept på en midsommarafton =)
Själv fick jag sill o potåter, oxfilegryta´ m. potäter, ostbricka m. frukt o kex, jordgubbar m. grädde och till avslutning jordgubbstårta o kaffe.
Då jag var chafför för kvällen så intogs bara Ramlösa som dricka.
Varför går man upp i vikt? :-P

2 veckor kvar till semester...

ps. ja nu får f-n festen vara över :-D

/Håkan
Svar från kreatören 2010-06-28 11:24
Chafför!...olika falla ödets lotter!
Om ca en vecka drar jag upp till min fjällstuga och den stora stillheten.
Hoppas du får en skön semester Håkan!
/Bernt!
Möjligen kan man begära vackrare väder än vad du avbildat ovan. Det ser ju nästan lite kusligt ut! Midsommarstången får mig att associera till ärkeängeln Mikael, som tornar upp sig med svärdet i handen, sträng och dyster, för att förvisa syndarna från paradiset. Eller vad det nu är han gör. Fast kanske bara det är du som underexponerat :-)

Här hade vi strålande väder på midsommarafton. Och firade utan både sill (finns knappat att få tag i här) och nubbe (finns, men ofta får man hålla tillgodo med danska varor). I stället blev det rökt tonfisk och rökt lax till färskprållan. Jordgubbstårta åts redan några dagar tidigare, så avslutningsvis blev det savaräng på hustruns hemlagade fruktkompott i stället. Med vispgrädde naturligtvis. Och till det en äppelsherry, "Winter apple cider" från den lokala odlaren Merrridale. En dryck som tycks vara gjord i paradiset.
Svar från kreatören 2010-06-28 11:15
Hej Ernst,
Vädret var faktiskt ganska fint här i Stockholmstrakten på midsommarafton. Min bild ljuger rätt kraftigt vilket inte är ovanligt när jag börjar "labba" med dom...