Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Från Vasastan upp till Slussen och sen till Galleri Kontrast för att till slut hamna hos vännerna på Ellens.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Slussen.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Det har ju varit en hel del skriverier om nya Slussenprojektet de senaste månaderna. Att något måste göras åt Slussen råder stor enighet om. Uteblivet underhåll gör att betongen vittrar sönder mer och mer. De tidigare trevliga miljöerna, som till exempel Blå gången där det förr fanns både depeschbyrå och butiker, har blivit så sunkiga och ogästvänliga att många undviker dem numera.


Att Slussen mår dåligt märktes vid Trafikkontorets senaste genomgång. Då hittade dom 178 skador som var så allvarliga att dom måste repareras inom ett år till en kostnad på minst 10-15 miljoner. Förra året togs 20 ton betong bort för att den inte skulle ramla ner och skada trafikanter och dom som går och cyklar under Slussen.


Galleri Kontrast.


På Galleri Kontrast visas en utställning av fotografen Moa Karlberg ”Ser dig se mig” Alla bilderna på utställningen är tagna genom ett så kallat konfrontationsglas som hon plaserat i ett skyltfönster och där de förbipasserande ser sin egen spegelbild utan att veta om att de blir fotograferade från insidan. På så sätt har hon fångat deras blickar när dom möter sig själva i spegeln och som därför blir ärligare än om kameran hade synts. Bilderna då? Jag tycker kanske att det var mera ett socialt konstprojekt än en ren fotoutställning.

http://www.moakarlberg.com/

http://www.gallerikontrast.se/


 Ellens.

Vårterminens sista besök på Ellens i går. Efter samtal med magistern har jag fått ledigt resten av terminen även fast det varit en del snack i media på sista tiden om att elever åker bort mitt i skolterminerna. Magistern själv kom lite sent den här gången men han bad alla snällt om ursäkt.


Lite provande och testande av olika Leicahus och gluggar blev det som vanligt. Här håller Mats på och jämför en yngre och en lite äldre Summilux.


Micke (direkt från dom djupa skogarna) närgranskar slutartiderna på Stefans Super Wide.


Krister hade med sig sin nya bok som han tagit fram på Blurb. Många fina bilder så klart och riktigt bra tryck. Cirka 350 spänn från dörr till dörr måste man säga är ett riktigt bra pris. Här kollar Bengan kvalitén medans Staffan tar kort.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

EDIT.


Jag hittade en ”ruta” till som jag nu jobbat lite med.


Originalet.

 


En tisdagseftermiddag i Vasaparken.


Så här års blir det rusning till våran park så fort vårsolen tittar fram. Även jag gick ur mitt ide för att lapa sol ett par timmar.

Det var allt att rapportera just nu.

/Bernt

 

Inlagt 2010-05-13 09:15 | Läst 10099 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Trevlig vandring i för mig välbekanta omgivningar, ja utom Ellens då. Intressant att se om de någonsin bestämmer sig för hur det nya Slussen ska se ut och om man hinner uppleva hur det blev.
Moa Karlbergs utställning var kanske inte den roligaste men hennes tankar bakom den är ju angelägna. Frågeställningarna tas upp på debattkvällar på galleriet onsdagarna 19 o 26 f ö.
/Matti
Svar från kreatören 2010-05-13 12:14
Jorå, även jag förstog hennes tankar och frågeställningar i gränslandet mellan journalistik, fotografi och konst. Tråkigt nog försvinner jag från stan nu en månad, annars hade jag nog gått på någon av debattkvällarna.
Fina panoramabilder och så har du fixat till mig också;)
Ha det så bra i Scania!
/Stephan
Jag kan inte motstå frestelsen att följa med lite vad som händer med Slussen. Inte för att det spelar mig personligen någon roll, jag kommer säkert aldrig att besöka stället igen. Så för mig kommer Slussen att förbli vad det är just nu, och vad det var innan det stora förfallet hade nått så monumental omfattning. Att man river det som är gammalt och uttjänt kan jag ha förståelse för, men att man därefter skapar så mycket nytt som är fult och trist, det upphör aldrig att förvåna mig.