Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Fuskbilder eller fotokonst?

En av bilderna jag hade med i mitt förra inlägg var en riktig "fuskbild", eller kreativt skapande om man så vill. Jag såg tidigare i våras en fotokonstnär som hade gjort något liknande. Han hade ställt upp sin kamera (med stativ) på öppna platser där det passerade folk och gjort ett stort antal exponeringar som han sedan la ihop i datorn. Han valde ut bilder så att han kunde få en spännande och tilltalande komposition. Vad jag kunde se av kvalitén på bilderna så tror jag att han arbetade med storformat.
Det tråkiga är att jag inte kommer ihåg vad konstnären/fotografen heter, men sånt får man leva med numera när hjärncellerna börjar trappa ner.



I min bild har jag lekt lite med samma idé. Jag tog bara fem bilder den här gången, men för att kunna göra något mera spännade och få någon slags rörelsemönster i bilden måste man nog ta många fler som man sedan kan plocka det bästa bitarna ur.
Mina bilder är dessutom tagna på fri hand så passningen är inte hundra. Dessutom så hade jag satt skärpeinställningen i min nya Ricoh R8 på soft återgivning av misstag. Det är lätt att göra lite fel då och då i början när man har en ny kamera eftersom man håller på och testar lite olika inställningar som skall passa ens egna behov. På Ricoh R8:an kan man spara två olika egna programinställningar för att kunna arbeta lite enklare och snabbare. Men jag kommer ju ha gått om tid i sommar för att hitta rätt där.    


1 dag kvar...


Jag har sett på nyheterna att dom har haft regn och en 6-7 grader däruppe i norra Härjedalen ett par dagar nu. Vi får hoppas att det blir lite bättre frammåt midsommar. Fast det spelar inte så stor roll det här med vädret, bara att få komma ifrån stan och upp till den stora stillheten och tystnaden är fint för kropp själ. Bilden tagen en bit från fjällstugan på midsommarafton för två år sedan

 

Trevlig söndag!

Bernt

Inlagt 2008-06-15 05:59 | Läst 8296 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fotografen heter Ulf Lundin.
Svar från kreatören 2008-06-15 11:49
Man tackar!
Fotokonst tycker jag. Tycker många är snabba och peka finger och säga fusk i många situationer. När det gäller fotovärlden, så finns det de som anser att allt digitalt är fusk. Fusk är för mig när man bryter mot regler och samtidigt säger att man har följt dessa regler.

Hoppas vädert blir bättre i Härjedalen och att det blir sparsamt med knott och mygg. Det kanske blir en och annan rapport därifrån från dig.

/Gunnar