Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Grillen är undanplockad!

Så är vår torpsäsong över, grillen, utemöbler, blommlådor mm är undanställda efter denna fantastiska sommar och enligt en av mina torpgrannar den bästa sedan 1973. Min hustru, som fortfarande arbetar hade i år tagit ut 8 veckors ledighet och det var ju perfekt.

Ni som känner mig vet ju att jag haft det lite knepigt med kroppen det sista halvåret vilket betyder att jag tagit det ganska lugnt med det mesta. Inga större projekt har påbörjats och så många bloggar har det inte heller blivit.

Som sagt en fantastisk torpsommar är över och man är tillbaka i storstan igen. Men så många dagar hemma i Vasastan blev det  inte...

Skåne och Brödåkra för sjätte året!

Jag har än en gång dragit ner till min vän Christer i Brödåkra för att avsluta hösten. Tog tåget ner till Lund i lördags och där mötte Christer och Somjit upp för vidare färd mot Brödåkra. Lite fest med diverse tillbehör blev det såklart på kvällen och lite prat och skvaller om vad som hänt sen senast vi sågs.

I går eftermiddag var vi ute i skånespenaten ett antal timmar, dåligt med svamp var det tråkigt nog...

...men det fanns ju annat att upptäcka bla då den här fina landskapsflaskaa.

På ett ställe vi var såg jag en lite större samling av den här sorten, en sorts röksvamp enligt Christer och också ätbar. Men smaklös. Och all svamp går att äta...åtminstone en gång.

På hemfärden från Söderåsen sa Christer plötsligt: "Bernte! Snart kommer vi till den där kurvan där du för ett antal år sedan tog den där fina regnbilden". Jag höjde LX3:an och registrerade.

Och den gamla bilden från 2007 ser ut så här.

.

Bonusbild!

En av de sista dagarna på torpet när jag satt på uteplatsen och tog min morgonfika kom den här kamraten krypande på räcket. Min gamla LX3 har väl inte den snabbaste fokuseringen direkt men den funkar fortfarande bra för mig.

Kroppen cirka 20-25 mm. Någon som vet sort/art?

.

/Bernt

Inlagt 2013-09-23 14:16 | Läst 10814 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Kackerlacka. Jag har haft hundratals.
Fantastisk att någon har kunnat stoppa in ett helt landskap i flaskan, vilket hantverk :-)
Någon sort av skalbaggssläktet Långhorningar, tror jag. /S
Jaså, det är skånetime igen, ha det fint och skölj ned den goda maten ordentligt nu. :)
-affe
Tack å Skåne är perfa som vanligt. Småkrypet är en Gulröd Blombock!