Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Högt i tak!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Det är helt klart tycker jag att känslor och attityder påverkar oss i vårt skapande och i våra prestationer. Men vi påverkas också av i vilken kultur vi lever och verkar i. Och att det blir betydligt lättare i en positiv kultur där det är högt i tak. Och i en kultur där det är högt i tak vågar/får alla också göra sin röst hörd. Gör din röst hörd på söndag!

Fikatidning.


I morse plockade jag till fikat fram ett gammalt nummer av Black & White som bland annat har ett långt fint reportage om Elliott Erwitt och hans bilder och skapande. Många av bilderna ur hans bok ”Personal Best”. Ni kan höra Elliott Erwitt berätta om sina ”Personal Best” bilder här!

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

JA TACK
En varm hand.
Ett varmt bo.
En varm kofta
att trä på de isiga tankarna.
En varm kropp
att trä på kroppen.
En varm själ
att trä på själen.
Ett varmt liv
att trä på det isande livet.

/Sonja Åkesson,  ur diktsamlingen Hästens öga från 1977.

 

OBS! Om du inte som tusentals andra redan läst den här bloggen så gör det  innan du går och röstar nu på söndag. En till orsak varför jag på söndag kommer jag att rösta för en förändring.

 

/Bernt

Inlagt 2010-09-17 18:33 | Läst 9919 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Japp, röstas ska det. Och jag lovar, du kan lita på mig! Något skall bort...
Röstade på KB redan idag. Kul med Sonja Åkesson, hon är med i tv-serien Tårtan och är den som har Ellens Bageri för att sen ge bort det till dom tre bröderna Janos, Frasse och Hilding. Märk hur allt kommer tillbaka till vår mötesplats. Lite som universums kulturella medelpunkt. :) Visste inte att du hade ett Pompeji hemma i vardagsrummet
Blir så trött på att varken alliansen eller de rödgröna verkar veta vad de talar om vad gäller sjukförsäkringen. Länken visar en person som, vad jag tycker, skulle undantas från arbetslivsintroduktionen på arbetsförmedlingen och istället varit kvar på försäkringskassan eftersom det är uppenbart att hon kommer att behöva sjukförsäkring igen efter sina tre månader hos arbetsförmedlingen i arbetslivsintroduktion.
Ja, vi går inte mot ett varmare samhällsklimat. Vart tog solidariteten vägen?
http://www.gp.se/nyheter/goteborg/1.449407-hungerstrejk-mot-utforsakring
Röstar gör man ju alltid, nytt för i år är dock att gå till vallokalen med både sin son och dotter som också ska rösta i år. Känns konstigt.
Hmmm....en lergubbe på parketten?? Ger helt klart Pompejiassociationer som Micke så slående antyder;) Valet ja, har alltid röstat och så blir det även på söndag.
/Stephan
Har du en sovande Strömholm på parketten :) Självklart ska jag rösta och som den mittenväljare som jag är kommer jag att rösta på Miljöpartiet!
//Chasid
jag röstade för första, sista och enda gången som 18-åring för
35 år sedan och gick samma år ut ur svenska statskyrkan

jag tror på att en ny världsordning håller på att bryta fram och
att den gamla samhällsstrukturen kämpar i sina dödsryckningar
oavsett politik, ras och religion, förutom världens alla stamfolk

alla kommer att enas i en ny omvälvande världsadministration
som vilar på helt nya grunder med helt andra värderingar än dagens

med vänliga hälsningar silja
Jag röstar för ett rättvisare samhälle och för att de svaga och sjuka inte ska få det sämre. Sittande regering påstår att de rättat till ett stort problem med allt för många sjukskrivna, på vilket sätt? Jo med att göra dessa människor mer sjuka och utan inkomst medan friska har fått mer i plånboken.
Det är bra med högt i tak!
Att med ett öppet sinne se till ansvar och möjligheter. Att rösta med både hjärta och hjärna.
Det tänker jag göra. Så gott det går..... :-)
Jag hopps på ett fortsatt förtroende för Alliansen.

Efter valet, så hoppas jag att de tar Försäkringskassan i örat! Att göra det just nu skulle bara skapa politisk populism. Det som nu sker med Annica är tragiskt och Emelies insats gör henne till en vinnare!! Hade jag varit GD för Försäkringskassan hade jag skämts idag.
Sedan kan de skylla på regelverket och det vanliga skitsnacket. Ta beslut för tusan, hjälp de som kommer ikläm. Ingen, kommer att klanka på dem för det.
Det är trots allt en liten del i det stora hela. Det är GDn som styr Försäkringskassan, inte Reinfeldt, inte Sahlin..... Paragrafryttarna går bort!!

Högt i tak, är för mig samma som ett varmt Sverige och valfrihet.
Jo du Bernt. Vårt samhälle håller på att avhumaniseras. Man tar det så smått i börtjan och sen ja vi såg vad som hände 1933... fast så jävla illa skall det väl ändå inte gå den här gången eller? Jag röstar också för en förändring gammal knegare som jag är.
Björn H