Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Ibland går jag ut på stadens gator som en vanlig man...

Jag vandrar runt med min LX3:a och fortsätter med mitt lilla projekt med att dokumentera kiosker i Vasastan. Bäst för just det här projektet för att få spänningen mellan det varma och det kalla ljuset är att ta bilderna i blå timmen just innan dagsljuset försvinner. Sen har jag förstärkt just detta i bildbehandlingen (creative edit) utan att skämmas.

Sippans Kiosk på Odenplan.

Wasagrillen i Vasaparken.

Observatorie Grillen vid Observatorielunden.

Större bilder finns både i mitt fotosidan och diviantart galleri.

Jag jagar vidare, fortsättning följer...

Annars då...
Jag fick ett mail med frågan hur mycket jag bildbehandlat bilderna från Hovs Hallar som jag visade i bloggen för ett tid sedan. Så här kommer en av bilderna igen.

Det mesta av arbetet gjort i ACR, lite kurvjustering i PS plus skärpning med TLR innan publicering. Som sagt rätt mycket "kreativ" bildbehandling i just det här fallet. Överst bilden direkt i från kortet.

 

Sen så här på slutet lite om Försäkringskassan.
Någon räknenisse där har kommit på ett nytt sätt att föra ut deras statestik för att framställa dom i en bättre dager.
Dom vill alltså flytta dagen när handläggningstiden skall börja räknas. I stället för den dag när ifylld ansökan kommer in ska klockan först börja ticka när både ansökan och alla intyg är inne. Då kommer deras siffror att förbättras avsevärt.
Snacka om kejsarens nya kläder!!!!



Bonusbild.

Någonstans i Skåne 2007-05-08 kl.10.04

Tråkigt nog hinner jag inte besöka Bengan och grabbarna i onsdagsklubben på Puck idag eftersom jag har en sjukling härhemma som behöver min hjälp ett tag frammåt.


"Life is a balance of holding on and letting go"


/Bernt

Inlagt 2009-01-28 12:58 | Läst 10337 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du har väl inget att skämmas över. Dina bilder håller som vanligt hög klass.
Gillar sluttexten.

Mvh
Janne
Vilka vackra kiosker. Frågan om man inte köpt en korv med bröd även om man inte var hungrig.

Försäkringskassan skrivs det mycket om. En höjdare är deras förtroendeläkare som friskförklarar folk till höger och vänster. Tror inte att Jesus lyckades med så många, fast han hade bättre resultat. Senast var det en 62-åring som skulle kasta sina kryckor och ge sig ut i arbetslivet. Han var nu frisk, fast specialister på ortopeden inte var av samma åsikt. Men vad vet dom. De hade ju bara undersökt och behandlat patienten.

/Gunnar
Grymt rolig projekt, kioskprojektet!

Mkt inspirerande.
Härligt material, talande bilder.

Mvh Håkan
Kioskerna är underbara. Dina ambitioner beskrivs i nästan poetiska ordalag. Hur går poesi och korv ihop? Tydligen!! Ser med spänning fram emot fortsatt dokumentation. Hälsar Nilserik