CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Looking at Picasso.

På söndag är det fjorton dagar sedan  jag och mina skånevänner Christer och Håkan och besökte den stora Picasso utställningen på Louisiana i Humlebæk, Danmark. Det har blivit lite av en tradition att vi vid mina vår och höstbesök i Skåne tar en tur över sundet för att ”kulturdroga” oss lite. Och en hel del fina utställningar av de stora giganterna inom konst och foto har vi sett tillsammans. Max Ernst, Cézanne & Giacometti, Jacob Holdt, David Hockney. Richard Avedon, och Cindy Sherman bara för att nämna några jag kommer att tänka på just nu. Det blir en helt annan upplevelse att springa på utställningar tillsammans med likasinnade kamrater än att gå ensam som jag gör för det mesta här hemma i stan. När vi är flera blir det ofta först lite uppsnack, sen själva utställningen och gärna då med halvtidspaus och sen lite analyser och expertkommentarer efteråt i hemmafotöljen. Mycket lärorikt och givande i de flesta fall.

 

 

 

Trevlig helg!

/Bernt

Postat 2011-05-27 16:12 | Läst 8404 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Muller och vibrationer på Dalagatan.

I tisdags kväll dundrade PEABs vägmaskiner in på Dalagatan. Fräsning och skrapning under natten på höger och vänstersidan  av gatan och vad jag kunde se så tog dom bort ca 5 cm av vägbeläggningen.

Så förrgår kväll vid halvtiotiden kom asfalteringsmaskinerna och vältarna och dom höll på frammåt fyra någongång. Vibrationerna från vältarna som dundrade upp och nerför gatan spred sig genom hela fastigheten. Och vi som bor på nedre botten mot gatan fick gratis sängvibrator några timmar.

 

.

 On the road…

Så här kan det se ut ibland när man är ute och åker med ”Brödåkra” Christer. Det här trädet har vi båda fotograferat vid flera tillfällen.

Jag hade bara lilla LX3an framme så så här blev utsnittet för mig med kamerans moderata zoom.

Jag gjorde sedan några rätt kraftiga beskärningar och tog sedan några vändor med bilderna i ACRen och photoshopen.

.

Några bonusbilder…

Så här kan det också se ut utanför mitt fönster, 2011-01-06 kl.12:59.

Och så här kan det se ut på Fotografiska, 2011-01-07 kl.14:50.

.

Till slut då...

 Jag har också gjort en ”Jill Greenberg” retusch på mitt barnbarn Elliot som numera gör mig glad varje gång jag slår på mobilen.

 

/Bernt

Postat 2011-05-26 13:25 | Läst 12339 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport nr 10 från Brödåkra maj 2011.

 Snart är mina stilla dagar i Brödåkra slut för den här gången och på måndag bär det av mot Stockholm igen. Det enda av vikt som hände i går var att Christer skulle försöka ladda batteriet på sin gamla Volvo som han nu sålt. Bilen har stått avställd utomhus sen i höstas.

 

Kablar kopplades och motorn spann igång direkt på första försöket men la sen av efter ett par tre minuter. Soppatorsk. Tankning utfördes men vid nästa startförsök gick det inte lika bra att få igång den.

Grannen Ragnar dök upp efter en stund för att ge tips och goda råd.

Sen dök också grannen Krister upp och han Ragnar kom fram till att det nog var bensinpumpen som lagt av efter det långa stillaståendet.

Så det var bara att plocka ihop...

...och sen gick var och en i majskymningen hem till sitt. Christer serverade sedan som vanligt en välsmakande middag bestående av fisk, stekt potatis och spenat.

 

Åsså lite Photoshopping från min tillfälliga bildverksta…

 

 

 

Glad är jag också för att mrUrbano (Ulf Fågelhammar) lagt upp några av mina ”Skånebilder” på 591photography.

Klart-slut!...och jag räknar ner mina stilla dagar i Brödåkra nu.

 /Bernt

Postat 2011-05-19 12:28 | Läst 5115 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport nr 9 från Brödåkra maj 2011.

Skånekamraterna Christer, Håkan, Gustav och jag har bildat en liten lokal fotoklubb med egen hemsida . Varför våran lilla ”privata” klubb då? Mest är den till för att uppmuntra oss till att vara lite mer aktiva vid våra foto/konst utflyckter. Vi har tillsammans spånat fram lite olika teman och arbetsuppgifter som vi sedan redovisar på hemsidan. Meningen är också att vi därmed skall hålla kontakten bättre med varandra när vi är på våra olika håll. Vi får se hur det går…

Vi har just nu ett tema som heter siluett/siluetter och för det har jag idag jobbat fram några bilder. Vi har också full frihet när det gäller bildbehandlingen. Jag har valt två bilder från vårt Louisiana besk i helgen. Allt arbete gjort i ACR:en.

Och vi har också våra egna iconer på hemsidan. Här har jag plockat fram min gamla ”dialbild” och gått loss ordentligt i photoshopen. Jobbet är till största delen gjort med Topaz pluggarna ”Detail” och ”Clarity”. Bilden har ni nog sett tidigare men nu har jag arbetar om den från scratch igen och den kommer så klart att vara i mycket litet format senare.

Originalet. Den ”lite” suddiga Canon PowerShot G5 bilden tagen i taskigt ljus med lång exponering (0,6 sek).

Klart-slut från Brödåkra, dagarna kommer och går…

/Bernt

Postat 2011-05-18 16:55 | Läst 7332 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Moderna vs Fotografiska matchen går vidare…

Om man det minsta är intresserad av fotografi, både ny och gammal, så är det en klar fördel att vara bosatt i huvudstaden just nu och kunna sitta på första parkett i matchen Moderna vs Fotografiska.

Moderna Museet är nu framme vid del 2 av 3 i sin genomlysning av fotografins historia från 1840 och fram till idag. Del 2 ”Se Världen” som nu öppnar visar dokumentärfotografins och bildjournalistikens utveckling under perioden 1920-1980. I utställningshallarna visar museet nu verk av bland andra Christer Strömholm, Diane Arbus, Cindy Sherman, Dawid, Tuija Lindström, Annika von Hausswolff, Robert Mapplethorpe, Lennart Olson, Man Ray, Hilla Becher, Bernhard Becher, Duane Michals, Eva Klasson, Hans Hammarskiöld, Hiroshi Sugimoto, Helmut Newton, Vibeke Tandberg, Liina Siib, Anneé Olofsson, Gerry Johansson, Miriam Bäckström, Andreas Gursky, Samuel Fosso, Thomas Ruff, Malick Sidibé, Sally Mann, Inez Van Lamsweerde, Denise Grünstein...

Tungt, eller hur? Men jag springer inte dit i helgen utan väntar till tisdag-onsdag då det är lite mindre med folk så att man i lugn och ro kan studera mästarnas original. (Bilden ovan: Gerdy, Paris. 1960-65 Christer Strömholm)

Och Fotografiska då…

Från den 22 april visar dom en utställning med Edward Burtynsky häftiga bilder från hans projekt ”OIL” och den 6 maj kommer en utställning med Jacob Felländer bilder från hans projekt/bok ”I Want To Live Glose To You”. Sen den 17 juni kommer man att visa en stor retrospektiv utställning med Robert Mapplethorps verk. (Bilden ovan: Lady Lisa Lyon, Robert Mapplethorp).

 

Annars då...

Strosade runt några timmar på stan i går och hamnade bla på National Galleriet på Skomakargatan i Gamla stan. Där visas just nu en utställning ”RIVET-det fanns ett Stockholm”, grafik, foto och modeller.

En fin liten utställning om ett svunnet Stockholm av Hasse Lindroth och Göran Josephzon. Fotografen Lars  Epstein på DN har skrivit om utställningen i sin blogg. OBS! Sista utställningsdag i morgon.

 

"The Japanese camera producers have started to copy Leica, again. That is a good sign, I think."
- Dr. Andreas Kaufmann, (referring to the Fuji X100 inspired by the Leica X1). Jag kör vidare med min LX3:a tills vidare.

/Bernt

Postat 2011-04-16 15:26 | Läst 13140 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 7 Nästa