CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Carlzon - the old fart on DeviantArt.

Det är flera av medlemmarna på DeviantArt som gjort teckningar och målningar efter mina självporträtt och alla har bett mig om tillåtelse först. Vilket jag inte har någonting emot om dom gör ett eget fristående verk. Några har också nyttjat mina bilder utan tillåtelse vid ett par tillfällen i montage/illustrationer, kanske i ungdomligt oförstånd om copyright regler. Men dom har jag alltid lyckats prata tillrätta. Det är ju rätt många "kids" som är med på DA, så man får väl räkna med att sådana här olycksfall kan hända där ibland. Och jag har ingen lust att lägga in copyrightmärkning på mina bilder som en del gör, det (för)stör allt för mycket.

Här kommer bilderna, några riktigt bra och andra mindre bra.

 

Retuscharbete före och efter.

Canon Demi 18x24 halvformatare.
När Olympus gjorde storsuccé i början på 60-talet med sin halvformats Pen camera bestämde sig Canon också för att ta fram en halvformatare. Det blev Canon Demi serien. Den kom att produceras i ett flertal modeller under ett antal år med lite olika objektivuppsättningar. Demi, Demi C,  Demi EE17, Demi EE28 och Demi S. Några modeller tillverkades också med Bell & Howell beteckningar. Samtidigt som dom tog fram Demi serien kom dom också med den numera kultförklarade Canon Dial 35 kameran.


Jag vill ha min vår och jag villa ha den nu! 

//Bernt 

 

Postat 2008-04-03 16:44 | Läst 10494 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Fanny days...eller tillbaka till framtiden.

 

Som jag skrev i ett tidigare blogginlägg så funderar man ibland (i varje fall i min ålder) vad som hänt med de människor man stött på i livet. Och har man fotograferat så har man ju en massa bildminnen att rota i också och kan försvinna ett tag längs "memory lane".
Det här är en skannad bit ur en kontaktkarta och bilderna är tagna den 28 mars 1968.
Jag hade vid den tiden (1967/68) en grafisk studio och fotoateljé på Luntmakargatan i Stockholm tillsammans med damen på bilderna. Vi levde också tillsammans privat. Vi träffades på Beckmans Reklamskola som Kursverksamhetens Fotoskola hade samarbete med när jag gick där och vi var tillsammans i ett par år innan våra vägar gick åt olika håll.
1969 flyttade hon till USA och började ett arbete som modeillustratör på tidningen Cosmopolitan, vi sågs sista gången 1971 då hon var på tillfälligt besök  här hemma.

Två bilder till från samma period tagna den 6 mars 1968, alltså exakt på dagen för 40 år sedan...time flies!

 


Här kan ni också resa lite i tiden.
den här sidan finns (nästan) alla gamla photoshop iconer från version 1.0 och frammåt.

Postat 2008-03-06 14:30 | Läst 22816 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Min första Dogma 07 bild...

Så har jag laddat upp min första bild i Dogma 07 gruppen.
Jag tyckte det kunde passa bra med ett självporträtt  som första bild för att presentera mig och min "dogmautrustning".
Kamera: Min gamla G5:a
Objektiv: 7.2 mm (35 mm småbild)
Film: ISO 200
Bilddata: RAW - f/2.0 - 1/20 sek
Lite brusigt blev det, kanske mest beroenda på att det var ganska mörkt i min hall där jag tog bilden. Jag tycker inte det gör så mycket på just den här bilden men jag funderar ändå på att i framtida bilder gå ner till ISO 100.
Större bild här!

Jag har just läst intervjun med Anders Petersen och tittat på hans bilder i nya Kamera&Bild. Jag gillar hans sett att kopiera sina bilder, rått, hårt och kornigt. Fast man borde kanske berömma hans duktiga kopist Helena Påls i stället.
Här ovan har jag jobbat vidare en stund på dogmabilden med lite TLR-skärpning plus ett snäpp med LucisArt filtret på slutet. Större bild här!

 

Länktips!

PHOTOICON
Kanske mera tidningstips. Flera fina gallerier med stora bilder på hemsidan bla Edward Steichen.

Idag för 106 år sedan föddes Ansel Adams (1902-1984) http://www.anseladams.com/ 

/Bernt 

 

Postat 2008-02-20 19:32 | Läst 11888 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Most popular images...

I morse gjorde jag en slagning på vilka av mina uppladdade bilder som haft mest visningar här på fotosidan och på deviantArt.com, de två sidor jag lägger ut mina bilder på.
Så här blev resultatet, de tre första på respektive sida. Ganska stor skillnad på bildval måste jag säga...

FOTOSIDAN.SE 

  

 

 

DEVIANTART.COM

 

 

Man kan ju fundera lite över varför denna stora skillnad på bildsynen på mina alster här hemma och ute i världen, och har ni några idéer om detta får ni gärna höra av er.

 

 

En före och efter bild igen från hårddisken (före direkt från kortet).

 

"Photography to the amateur is recreation, to the professional it is work, and hard work too, no matter how pleasurable it my be". -Edward Weston

Hade gott!

Bernt 

 

 

Postat 2008-02-13 12:50 | Läst 16724 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Jag längtar efter ljuset...

Så här i vintergråheten gäller det att hålla igång kreativiteten och skapandet i sin lilla kammare så att man inte slummrar in i vinterdvala.
Eftersom jag numera har obegränsat med tid över sitter jag tillsammans med min digitalmaskin rätt många timmar varje dag. Surfar runt i världen, läser och tittar.
Det mesta handlar naturligtvis om foto och fotografer men jag försöker också hänga med lite i konstvärlden plus naturligtvis rätt mycket om photshop och bildbearbetning.
När jag  googlade på "photoshop" nyss fick jag 27 200 000 träffar på 0,14 sekunder , på "photographer" 107 000 000 träffar på 0,48 sekunder och slutligen på "Modern Art" 30 500 000 träffar på 0,17 sekunder ...inte behöver man sitta sysslolös direkt.

Black (and white) is beatiful
Några före och efter bilder från hårddisken (före direkt från kortet).

 

 

Vinter?
Utsikt från mitt vardagsrum mitt i Stockholmssmeten.

Bild 1 Hur det borde vara.
Bild 2 Hur det är.



Hoppas ni alla får en skön fredag och helg!
/Bernt
 

 

 

Postat 2008-02-08 09:19 | Läst 13660 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera