CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Postcards from Stockholm...

Äntligen är våren här - får vi hoppas är kanske bäst och säga. Det har ju inte varit någon riktig vinter i år, i varje fall inte här i Stockholm. Här har det mest varit grått, rått och fuktigt.
Naturen tränger sig på. Läste i vår lokaltidning att dom sett räv i Vasaparken, den är antagligen där för att jaga kaniner som det finns gott om där numera. När vi flyttade hit för ca tio år sedan var det kullar av stora råttor man såg på kvällarna när man var ute och gick kvällspromenaden med hunden men dom har kaninerna tydligen kört iväg nu.

Lite mera "photoshop porr" från mitt lilla projekt med Stockholmsvykort i HDR.
HDR/Tonemapping bilder gjorda i Dynamic Photo HDR. Fast man kanske skulle kalla dom LDR (Low Dynamic Range) eftersom alla är gjorda från en fil, dom fyra första från RAW och den sista från en JPEG (vilket också syns).

Postcard 1 (större bild) 

 

Postcard 2 (större bild) 

 

Postcard 3 (större bild) 

 

Postcard 4 (större bild) 

 

Postcard 5 (större bild) 

Några sidor om HDR:
Before the coffee , en bit ner i högerspalten

Cambridge in Color

PopPhoto

Flying Panther

HDR galleri + massor av tutorial länkar

HDR-Club på deviantART , där finns info om program plus tutorials

Stuck In Customs 

Fotosidans Marcus Claesson på Flickr. 

 

Länktips!

MAGNACHROME
"Tjock" Pdf-tidning för mellan och storformats entusiaster. Jag har skrivit om den här pdf-tidningen tidigare i min andra blogg, men den är så pass intressant så jag tar och tipsar igen.
Man måste registrera sig innan man kan börja ladda ner de 6 nummer som har kommit ut av tidningen.

 

Man kan inte alltid vara nyttig...om ingen berömmer dig, beröm dig själv.

/Bernt
 

Postat 2008-02-25 23:40 | Läst 16031 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Åter till HDR träsket...

Jag är en riktig vidvinkelentusiast därför älskar jag min Sigma 10-20  mm optik. Tidigare innan jag blev digital tog jag rätt mycket bilder med min Canon T90 och Canons FD 14 mm f/2.8 som om jag inte minns fel kostade ca 16-17.000 kr när jag köpte den på 80-talet någongång. För Sigman betalade jag 4.500 kr. Man kan naturligtvis inte jämföra prestandan mellan Sigma och Canon optiken, den senare spelar helt klart i en högre division.  Men jag är numera en glad amatör så Sigman duger bra för mig. Bländar man ner den till f/8 så tecknar den mycket skarpt. I varje fall mitt exemplar kanske är bäst att tillägga.
Supervidvinklar har också det senaste åren blivit standardglugg i bostadsbilagorna här i stan vilket gör att små vardagsrum numera ser ut som slottssalar.

 

 

 

 

Dagens (HDR) bilder är från min vän Christers hus i Brödåkra, Skåne. Om några månader när solen och värmen återvänder drar jag nog dit ner igen.
 

 

Postat 2008-02-02 11:15 | Läst 14534 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera