CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Fulväder...

En vecka kvar till avresan mot Härjedalen.
Idag kl 11 var det 8 grader i Ljungdalen. Regn, frisk bris 8,6 m/s från väst-nordväst.
Ryggsäcken har hämtats upp från källaren och packlistan är skriven.

 


 

 

 

Fortsättning följer...

Bernt 

Jamtland, jamtland jamt å ständutt!  ( Om Republikan)

Postat 2008-06-09 11:47 | Läst 6239 ggr. | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Trots värmen släpade jag mig igår...

...upp till Erstagatan 9 och Cafe Spuntino på söder för att titta på Micke Bergs utställning, som flera bloggare här redan skrivit om här.
"Best of Micke Berg" var det någon som skrev tidigare och det kan man ju bara hålla med om. De flesta bilderna hade jag ju sett tidigare på webben och i hans stora bokproduktion, som jag har plöjt igenom det senaste året. Men man upptäcker en hel del nya saker i hans bilder när man får möjlighet att se dom i lite större format. Själva hängningen tycker jag var lite för mastig för min smak, alla bilder flöt liksom ihop till två stora jättekollage. Men jag gillar hans kraftiga grafiska teknik. Hårda men ändå mjuka, råa men ändå sensuella.

På vägen hemmåt gick jag förbi den här porten inte långt från Erstagatan som säkert många (lagom äldre) fotografer känner igen, och som säkert väcker en hel del trevliga minnen till liv.  Kanske inte själva porten utan mera lokalerna som var innanför.

 

En vecka kvar nu tills jag stänger ner för den här säsongen, min sextiosjätte på den här planeten.

//Bernt 

Postat 2008-06-09 00:26 | Läst 4854 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Om några dagar drar det igång....

Jag hinner se Sveriges två första matcher den 10 och 14 juni innan jag sticker upp till fjälls den 16. Vi brukar inte slå igång TV:n första veckan i stugan. Min livspartner är dessutom helt ointresserad av sport. Om jag kan göra någonting riktigt bra som ger mig tillräckligt med pluspoäng får jag kanske se Rysslandmatchen den 18...vi får se vad jag (och Zlatan) kan hitta på.

Heja Sverige!

Postat 2008-06-06 20:27 | Läst 5157 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Lite om ett TV köp m.m.

I söndags tog jag mig ut till mammons högborg i Kungens kurva för att försöka hitta en ny liten TV till vår lilla fjällstuga. Efter lite letande hittade jag en rätt bra 19 tummare, lite dyrare än jag tänkt men med mycket bra bild. Jag hade inte tillräckligt med cash med mig så jag la en liten handpenning för att komma tillbaka dagen efter och slanta av resten. I måndags morse fick jag en flera tidningar från de som vill att vi ska köpa nya fina apparater inför fotbolls EM. Där hittade jag då den modell jag lagt handpenning på hos en av deras konkurrenter men till ett mycket bättre pris (ca 25 % billigare). Företaget som jag handlade hos har någonting som heter prisgaranti, vilket betyder att om någon annan handlare har samma apparat till ett bättre pris betalar dom till baka mellanskillnaden och det var ju bra för mig. Dom drog direkt av ca 1000 kr på mitt köp...det tackar man för!

 

I måndags eftermiddag tog min fru och jag en liten runda på stan tillsammans i det fina vädret. Det händer inte så ofta numera eftersom hon arbetar eftermiddagar och kvällar. Vi tog bussen från Vasastan ner till Kungsträdgården, därfrån gick vi ut och runt Skeppsholmen och Kastellholmen. På vägen in mot stan igen smet vi in på Prinsen och tog en matbit. Maten var superb men atmosfären på stället var inte någonting man skriver hem till mamma om direkt. Alldeles för mycket kostymmänniskor och räknenissar för min smak.
När jag gick på "fotoskolan" i mitten och slutet på 60-talet var Prinsen ett av våra vattenhål, det var då ett ställe där unga kulturarbetare, konstnärer, kreatörer och mediafolk träffades.
Jag fortsatte att gå på Prinsen då och då under 70-talet men då tillsammans med min fru och mina barn. Men sen kom det lustiga 80-talet med sin girighet och när reklamgurun Leon Nordin köpte stället började Prinsens magi att försvinna...



Idag är det 11 dagar kvar innan jag drar till fjälls, man kan ju hoppas på att man får uppleva ett likadant hjortronår som det var när den här bilden togs.


"The world is what you think of it. So think of it differently and your life will change".

//Bernt

Postat 2008-06-04 11:46 | Läst 5189 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Klättra på väggarna och springa på gatorna

Jag har två saker som får mig att "klättra på väggarna" ibland. Det ena är en förslitningsskada i höger axel som gör att jag på senaste månaderna haft konstant värk, jag har visserligen fått tabletter av min läkare men dom blir man fullständigt bombad av så dom har jag slutat med. En del kallar det musarm, och det kanske det är. Jag har ju haft musen som arbetsverktyg nu i över tjugo år.



Det andra är ett gammalt lårbensbrott som också har börjat ge mig värk då och då så här på "äldre" dar, det är fan inte lätt att vara 66+....ibland! Här ligger jag i sträckbänk på Karolinska (1960).

 

 Jag behöver bara gå ca 50 meter för att titta på alla kämpande (och törstiga) löpare i Stockholm Marathon. Översta bilden från vattenhålet i korsningan Dalagatan/Odengatan, den nedre är en av de duktiga kenyanska medaljörerna.

 

Hade gott i sommarvärmen!
Bernt

Postat 2008-06-01 11:38 | Läst 5846 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera