CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Halvtidsrapport, noterat i pressen, EU-val m.m...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Halvtidsrapport (förhoppningsvis)...

Jag har tidigare berättat om det grekiska bok och tidningsförlaget Agnosto som stulit en av mina bilder och publicerat den som omslagsbild på en av sina tidningar.

 

 

Att driva sådana här bildstöldsärenden går naturligtvis inte snabbt utan snarare med snigelfart. Jag har tidigare överlåtit hela ärendet till Staffan Teste/Bildombudsmannen AB för att driva det vidare. Han har redan gjort en första framstöt mot förlaget utan resultat så i dagarna kommer han som steg två att lämna in en stämmningsansökan till domstol. Fortsättning följer....

Min originalbild kan ni se här !

 

 

Noterat i pressen!

 

 

För snart två år sedan infördes skattereduktion för köp av hushållsnära tjänster, det så kallade pigavdraget. Nu har det kommit statestik från Statistiska centralbyrån (SCB) som visar att det främst är höginkomsttagare som har köpt tjänsterna.

Av personer med en inkomst över en halv miljon per år har fyra procent fått skattereduktion. Av de som tjänar mellan 300 000 och 500 000 kronor har en procent fått reduktion och bland dem som tjänar under 300 000 kronor är det bara tre promille.

Man är inte förvånad direkt över resultatet...

 

 

 

Timmarna, dagarna, månaderna och åren flyger iväg...

För ca en vecka sedan fyllde min son trettiofem och nästa år fyller min dotter fyrtio år. Hur kommer det sig att man tycker att tiden går snabbare när man är äldre? Och hur kommer det sig att när man är en sextiosju plussare fortfarande känner sig som tjugofem inombords?

 

 

 

I morgon är det EU-val...

Hur många får som de kommande svenska EU-parlamentarikerna en löneökning på 32 procent 2009!

 

De 18 svenska EU-parlamentariker som väljs i Sverige i morgon och deras kollegor kommer varje månad att kunna disponera över 360 000 kronor för olika ändamål, utöver att de får sina resor betalda.
Lön: cirka 80 000 kronor per månad.
Kostnadsersättning: cirka 45 000 kronor per månad.
Traktamente: cirka 3 000 kronor per dag. Med fyra dagar per vecka, och fyra veckor per månad, motsvarar det närmare 50 000 kronor i månaden.
Därutöver betalas noggrant reglerade ersättningar för resor, med ett visst antal kronor per kilometer för resor till och från flygplatser, betalda flygbiljetter och därutöver schablonersättningar och extrasummor om flygresorna är långa.
Till sist får parlamentarikerna också disponera upp till 185 000 kronor i månaden för att anställa assistenter.

 

Och vilka är det som får slita ihop deras löner, jo bland annat den utarbetade sjuksköterskan som vars strejk tidigare gav 3 procent för 2009. Och är man metallare, jobbar på kontor eller i snabbköpet kan man nog inte räkna med mer än några futtiga hundralappar till i plånboken under 2009.

 

 

Till slut...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

I går smet jag in i min bokhandel här i Vasastan och tittade en stund i Anders Petersens och JH Engströms nya gemensamma bok ”From Back Home”.  Och jag fick för första gången på länge den där känslan av ett knytnävslag i magen som man kan få när man ser riktigt bra bilder. Funderar starkt på att ta mig till Karlstad och Värmlands Museum för att titta på utställningen.

Boken kostar i bokhandeln ca 400 kr men den finns också på nätet en hundralapp billigare.

 

Anders Petersen och JH Engström kommer också att releasa och signera boken här i stan på Konstig lördagen den 13 juni kl. 15.00-18.00.

 

Trevlig Lördag!

/Bernt

 

 

 


 

Postat 2009-06-06 11:22 | Läst 3394 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera