CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

En helt vanlig fredag i juli 2009.

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

Inte så mycket att berätta om idag. Livet går i sin stilla sommarlunk. Vaknade strax efter 05.30 när DN rasslade in genom brevinkastet. Min fru har kommit hem igen efter en kortsemester på en vecka som hon tillbringade tillsammans med vår dotter och hennes familj på deras sommartorp i Nora trakten. På fotofronten råder stiltje för min del just nu. Bilden: Någon skrev att jag i stället för att ha en extra sökare på LX3:an borde ha köpt ett vattenpass i stället! ;)

 

 

Nu över till något helt annat...

 

 

 

I går hade vi ett kortbesök igen av vår nya (ännu namnlösa) familjemedlem plus hans mamma och pappa naturligtvis. Min fru tycker att han blir mer och mer lik sin pappa (vår son). Jag är lite mer tveksam där. Här lät jag LX3:an vila och tog i stället bilderna med DSLR:en med en påhakad 50:a f/1.4.

 

Min fru med sonen tidigt på morgonen den 29 maj 1974. Nikon F/105 mm.

 

 

Kortrapport från fönsterbänken.

 

 

Vår brudorkdé jobbar på med sina blommor, nu är det bara två knoppar kvar.

 

 

Trevlig helg önskar jag alla läsare och tittare!

Bernt

 

 

Postat 2009-07-24 09:41 | Läst 3947 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Att ständigt vara kontaktbar...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

När man flanerar på stan som jag gör så förvånas jag fortfarande över att var och varannan person man möter går och talar i sina mobiler (här i Stockholm i alla fall). Det är klart att det är bra att folk kan få tag i en om det händer något viktigt, men av mina avlyssningar på gatan och i tunnelbanan så verkar det som folk mest snackar skit. Och det är inte min grej direkt. Ofta så glömmer jag t.o.m att ta med mig min mobil när jag går ut, men sällan kameran.

 

 

Annars då...

 

 

I dag har jag ramat två bilder och sedan hängt upp dom på väggen i mitt arbetsrum. Bilder av två av mina svenska favoritfotografer (vid sidan av mäster Strömholm), Kenneth Gustavsson och Anders Petersen. Vi talade lite om Kenneth Gustavsson sist på Ellen-träffen och undrade vad han höll på med i dag. Affe som har bra kontakter trodde att han mer eller mindre lagt av med sitt fotograferande och återgott till sitt arbete på Posten. Jag hoppas ändå att han i framtiden kommer att överraska oss med nya fina poetiska bilder.

 

 

Nu skall jag gå till våra återvinnigsstationer och slänga tidnigar och glas.

 

Ha en trevlig söndagseftermiddag och kväll!

/Bernt

 

 

Postat 2009-07-19 14:24 | Läst 4229 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Lördagsgodis: Lite Photoshopping och en Bruce Gilden video

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4


"Photoshopping" är slang för digital bearbetning av fotografier. Här kommer en trave från hårddisken. Först fyra "Chestshots" Större bilder på länkarna!

 

Större bild här!

 

Större bild här!

 

Större bild här!

 

Större bild här!

 

 

Två stycken bilder där jag arbetat med Topaz Adjust. Här kan ni läsa om arbetsgången om ni är intresserade.

 

Större bild här!

 

Större bild här!

 

 

 

Bruce Gilden ute på jakt med sin kamera och blixt.

 

 

Magnum fotografen Bruce Gilden tar bilder på ett minst sagt annorlunda och aggressivt sätt, ta gärna en titt på filmen på länken här nedanför.

"Bruce Has a Ball"

 

 

 

Trevlig helg!

/Bernt


Postat 2009-07-18 08:51 | Läst 15120 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Sommarträff på Ellens…

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

I Bengans frånvaro var det Affe som var “magister”. Jag kom det en kvart efter utsatt tid och var som vanligt sist att sätta mig vid fotovännernas bord. Trots semestertider och den 25 gradiga värmen var det ganska många som dragit upp till söder för att småprata lite över en fika.

 

 

Den här gången satt jag mitt emot Affe och Monica, höger om mig hade jag Nils Bergqvist (Graal) från Lessebo som var på besök i huvudstaden så det blev en hel del prat om olika analoga filmer, papper och framkallare. Suget efter att skaffa en 800-grammare stärktes ytterligare.

 

 

Förutom Nils Bergqvist  hade vi ett ytterligare fint besök nämligen Ulf Fågelhammar som driver The F Blog och 591 Photography Blog . Här försöker Ulf  övertala Nils om att han skall skicka in lite bilder till hans fotobloggar. Micke till vänster tittar lite snett på min lilla LX3:a.

 

 

 

 

Som vanligt tog jag några ”chestshots” när jag passerade slussen på hemvägen.

 

 

Kvällsböcker tillsammans med en Single malt.

 

 

På hemvägen från besöket på Ellens smet jag in på ett antikvariat i Drottninggatsbacken och där gjorde jag dessa fynd.för bokhyllan. Båda helt nya för 160 spänn.

 

"Det som avgör om en bild håller kvar blicken och fastnar i minnet är och förblir: väsentligt innehåll har fått en skärpt form". – Kurt Bergengren

 

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

"Betydande fotografi kan aldrig göras på genvägar. Det är människan som skall tala. Det är konsten att SE som är utgångspunkten för allt skapande". – Christer Strömholm

 

/Bernt

 

 

 

 

Postat 2009-07-15 23:28 | Läst 5371 ggr. | Permalink | Kommentarer (9) | Kommentera

Today´s blog only for LX3 lovers...

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

 

 

 

Bilden på min LX3:a tagen med den enkla 2 MB-kamera som min Sony Ericsson K750i mobiltelefon har, lite bearbetad i ps som vanligt.

 

 

Bra guide/videomanual för LX3:an till alla funktioner/inställningar finns på LB-Guides site här! Nästan 50 st videos att titta igenom.

 

 

Fotografen Keith Skeltons LX3 gallery hittar du här!

 

 

Summertime and the heat is on...

 

 

 

 

/Bernt

 

 

Postat 2009-07-14 21:36 | Läst 5060 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa