CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #5 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

 

Inget direkt upphetsande att rapportera om idag från Brödåkra. Sitter mest och tar det onyttigt lugnt i det vackra försommarvädret med pilsner på lagom avstånd. Maskrosorna anfaller från grusgången.

 


I går visade jag en utsiktsbild från min sovplats. I Brödåkra går vi ut och ”strilar”. Dagens bild är utsikten där man gör sin första morgonpink. Lite annorlunda mot kompakttoan i Vasastan.

Eftersom Christer inte jobbar på fredagarna blir det säkert lite ”fredagskör” i kväll i stället. Christer ska hämta sin flickvän Somjit i Landskrona på hemvägen så jag misstänker att det kommer att bli en del annorlunda i matväg i kväll också…

 

Bonusbild!


 


Heja Sverige och Tre Kronor!  Danmark borde bli en munsbit men…”Nothing is over until the fat lady sings”

/Bernt

 

Postat 2010-05-20 14:44 | Läst 3246 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Kortrapport #4 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Dagarna flyter fram I angenämt tempo. Jag har märkt att jag har lite tid att ta igen, hemma i stan sover jag aldeles för få timmar. Det brukar normalt bli så där fem timmar per natt. Här i Brödåkra har det de första nätterna blivit åtta-åtta och en halv timme utan problem. Bilden ovan är utsikten från min sovplats, lite skillnad mot Dalagatan hemma.



Min värd Christer har rätt långa arbetsdagar nu när det är högsäsong för Arnes Blommor i Påarp där han jobbar, han drar iväg vid åtta tiden och kommer hem först vid sju halv åtta på kvällen. När jag vilat i kapp mig lite skall jag nog klara av lite tidiga uppstigningar med lite morgon "kök" snack också.


 


Christers kompis Håkan kom över i går kväll för att ”ljuga” lite och kolla på hockey. Många ämnen blev det allt från bilprovning till bilder till ungdommar till arbete och lite om livets djävligheter och orättvisor i övrigt.


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Fotoillustration.


Jag har jobbat vidare lite på en av bilderna jag hade med i går. Med sitt digitala trollspö kan man bli sin egen konstnär om man har lust. Topaz pluggarna har hjälpt till en hel del. Klicka upp!

LX3 bilden.

 

 

Lite ögongodis!

Michael Wolf, många fina olika projekt. Börja med hans Transparent City till exempel!

Kevin Cooleys ”night for night” gillar jag starkt, men det finns massor av annat ögongodis på hans site också.  


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Life goes on…

/Bernt

 

 

Postat 2010-05-19 13:25 | Läst 3227 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kortrapport #3 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Mulet på förmiddagen i går men sen klarnade det upp och kvällen blev riktigt fin här i Brödåkra. Lite hockey blev det också så klart.

 


Dom stilla dagarna i Brödåkra fortsätter. Men jag lever dom inte som i Quuuiet Days in Clichy Bengan!  Men jag kommer rullen efter Henry Millers bok. När man såg den då var man runt 28 bast och levde ett helt annat liv i en helt annan tid. Men en hel del fina stilla dagar hade man då på 70-talet…också.

 


Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Jag hade bland annat med mig en ramad svartvit print till Christer när jag kom ner. En av mina gamla bilder från mitten på 60-talet. Här har det också blivit ett litet självporträtt.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Man behöver inte vara nyttig jämt!

/Bernt

Postat 2010-05-18 13:38 | Läst 2981 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport #2 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Måndagen den sjuttonde maj 2010. Jag hörde Christers klocka ringa strax före sex, han hade lite jobb kvar att göra från söndagen så han var tvungen att dra lite tidigare för att komma ut i tid på sina säljturer i det skånska landskapet. Jag låg kvar lite längre i bingen och klev upp först vid nio tiden.


Christer som jag bor hos och har berättat mycket om i mina tidigare kortrapporter från Brödåkra under åren har bytt jobb eller kanske tom kanske avancerat i företaget där han jobbar, Arnes Blommor i Påarp. Förut så jobbade han som ”trucker”, alltså bara levererade beställda varor runt om i västra Skåne. Nu jobbar han i stället som säljare och åker runt med sin förevisningslastare till nya men också gamla kunder. Han arbetar fyra dagar i veckan vilket han tycker passar bra eftersom det alltid finns jobb att göra hemma på hemmanet. När jag kommit ner i varv lite skall jag åka med Christer en arbetsdag eller två som jag brukar göra vid varje besök. Den översta bilden är från 2007 och är (lite) HDR och efterbehandlad i Topaz Adjust.



Klockan börjar närma sig tre och det börjar bli dags att hänga av sig morronrocken och göra sig i ordning lite…


Dom stilla dagarna i Brödåkra fortsätter.

/Bernt

 

Postat 2010-05-17 14:41 | Läst 3521 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport #1 från Brödåkra maj 2010

Resan ner gick utan problem, bra om plats bara halvfullt på taget. Christer och hans för mig nya damsällskap Somjit plockade upp mig utanför stationen i Lund. Först åkte vi till Landskrona för att lämna av Somjit vid hennes bostad. Regnvädret som börjat vid Skånegränsen upphörde på vägen upp mot Brödåkra. Det blev som vanligt lite festande med olika njutningsmedel vid framkomsten och jag stöp i säng frammåt natten som en klubbad oxe. Vaknade i morse med kraftig baksmälla som snabbt kurerades med tre koppar starkt kaffe och cigg, sen var man på banan igen.

 

Christer utförde en del vedhuggning och trädgårdsarbete på tomten innan han var tvungen att dra iväg till jobbet för att förbereda en del inför den kommande arbetsveckan.

Annars är det rofyllt som vanligt här i Brödåkra, lugnt och fint på huvudgatan i både norr och söderut.

 

Gårdagskvällen tillbringade vi tillsammans med Tre Kronor och det var ju upplyftande och mina stilla dagar i Brödåkra har just börjat!

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Lite ögongodis så här på slutet:

Tim Simmons

Michael Massaia

Ville Varumo


/Bernt

Postat 2010-05-17 11:04 | Läst 3122 ggr. | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa