CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport #12 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

På onsdagen körde vi i "Brödåkramaffian ner till ARKEN- Museum for Moderne Kunst i Ishöj söder om Köpenhamn. Christers kompis Håkan dök upp hos oss i Brödåkra vid halvelvatiden och efter en kvart så drog vi iväg i Christers röda ”Ferrari” mot Malmö och därifrån vidare mot Danmark.


Mitt på Öresundsbron kopplade Christer upp sin GPS ”Rutan”, hon skulle lotsa oss fram till Ishöj och ARKEN. Och det gjorde hon med bravur.


Eftersom vädret var kanon och att vi hade gått om tid när vi kom fram till Ishöj så gick vi först än vända ner till havet.


 

ARKEN


Man måste säga att vi hade lite otur med vårt besök eftersom dom på ARKEN just avslutat en stor Miró utställning som dom nu höll på att plocka ner. Så det var rätt rörigt i utställningshallarna och flera var också tomma. Jag misstänker att Miró utställningen tagit stor plats och därför var även museets visning av sina samlingar ganska tunn för tillfället. Här ett litet bildsvep!


 

 

Lite besvikna blev vi alla på konstutbudet men fikat med godis var däremot fint.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 Sen blev det också lite fotografering.  



Håkan fotograferar Christer och Christer fotograferar oss och jag fotograferar dom båda.


 


Christer köpte en snygg utställningskatalog från en tidigare Helmut Newton utställning på ARKEN ”Sex and Landscapes” för tjugofem danska kronor. En hel del välvuxna amazoner som vanligt från Helmut men också en hel del andra motivområden som man inte sett tidigare. Snyggt tryck också.


 

 

På hemvägen vid Kastrup stannade vi vid en Netto butik och införskaffade lite flytande föda. Hemma i Brödåkra igen strax före fem.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE MicrosoftInternetExplorer4

Brödåkradagarna flyter på i lagom tempo! PS! Några av bilderna är från Christers och Håkans ljusmaskiner.

/Bernt

 

 

Postat 2010-06-03 18:19 | Läst 4892 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport #11 från Brödåkra maj 2010

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Helgen gick i vilans tecken. Somjit, Christers damsällskap som bor i Landskrona har varit på plats och förgyllt tillvaron under helgen. Foto: Christer Smedberg.


Fast i söndags eftermiddag kände vi att det var dags för lite kulturdrogning och vi bestämmde oss för att dra in till Dunkers i Helsingborg. Innan vi drog blev Christer lite finputsad i nacken av Somjit.


 

Åsså Dunkers då!


Först Marianne Lindberg De Geer. Jag har tidigare bara sett enstaka verk i original av Marianne Lindberg De Geer men här fanns det mesta ur hennes stora produktion.

Den jättelika vägginstallationen med det egna ansiktet inklippt i en mängd kända bilder, den oerhört uppmärksammade bronsskulpturen i naturlig storlek där en anorektisk och en överviktig kvinna står mittemot varann. Inte minst finns här de klassiska storskaliga porträtten av konstnären och hennes närmsta krets, ikoniska i sin perfekta krock mellan popkonstens skrikigt skoningslösa färger och tekniskt drivet renässansmåleri. Här kommer ett bildsvep!

http://www.mldg.se/

 

10-gruppen

Sen smet vi också in på utställningen om 10-gruppen, Mönsterkraft! Där visades textila mönster, skisser och formgivna produkter ur 10-gruppens 40 åriga färgstarka produktion. Stor igenkänningsfaktor för mig i många av tygerna. Dom hade sin första butik (1973) på Gamla Brogatan i Stockholm där jag då också i närheten hade min designfirma.

1970 samlades tio unga textilkonstnärer och formgivare som upplevde att deras bästa mönsteridéer förkastades av de dåtida stora textilföretagen som ”osäljbara, för svåra, okommersiella”. Tillsammans bildade de 10-gruppen, med målsättningen att själva kunna följa och styra hela processen från mönsterskiss till färdigt tyg i butiken. Under åren som gått har 10-gruppen presenterat ett 30-tal framgångsrika kollektioner med mer än 700 producerade tyger och tapeter. Gruppen har ställt ut på ett flertal av Sveriges museer, och på olika museer runt om i världen. I dag drivs 10-gruppen av formgivarna Birgitta Hahn, Tom Hedqvist och Ingela Håkansson som alla varit medlemmar sedan starten 1970.

Vakten på utställning högg mig som en kobra direkt innanför dörren –Det är fotograferingsförbud här!... så jag fick smyga lite med lillekameran för att få några bloggbilder när hon var utom synhåll. Utställningen är en rik inspirationskälla för alla oss som är intresserade av färg, form, design och inredning.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

http://www.tiogruppen.com/

 

 

 

 

På hemvägen passade Christer på att fånga några typiska skånska motiv.

 

Måndagen då...


I går eftermiddag gjorde vi en liten tripp ner till Råå och vandrade längs Råån en bit. Vädret var lite för fint för fotografering, alldeles för hårt ljus. Men vackert och mysigt var det längs sommarhagar, en del fyllda med får.

 Christer smyger sig på sina motiv som en försiktig flugfiskare.

 

En helt annan sak…


Dennis Hooper 1936-2010. Förutom att vara skådespelare och regissör var avlidne Hopper också en mycket skicklig fotograf och målare och ställde ut världen över. Han var också ägare till en av USA:s största samlingar av modern konst. Rest in Peace Dennis!

 

Det enda vi säkert äger, är våra minnen.

/Bernt

 

 

Postat 2010-06-01 11:50 | Läst 6082 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera
Föregående 1 ... 3 4