CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

En måndag kan börja sämre...

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Strax efter klockan tio vaknade plötsligt min mobil ilsket till liv.

-Tjena de e Micke Berg, jag kommer förbi med bilden om tio minuter.

-Jag har inte hunnit klä på mig ännu!

-Du kan ju sträcka ut en hand genom fönstret och ta emot bilden.


Nu han jag faktiskt klä på mig på fem röda och stapplade lite sömndrucken ut på Dalagatan där Micke efter någon minut kom cyklande på sin gula racerhoj. Efter lite snack tog jag emot A3 bilden. Micke försvann igen som en raket uppför Dalagatan och jag gick in igen. Jag plockade fram ”Jaguarbilden” ur sitt papprör och fortsatte mitt kaffedrickande en stund medans jag tittade på hans fina ”yuppiebild” från 1990. Den kommer att passa fint ihop med en tidigare Micke bild som jag har, den dansande tjejen på Gärdet från 1974.

 

Bonusbild!


Skåne hösten 2008.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

En liten uppmuntrande video att titta på för alla pixel peepers.

 

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

/Bernt

 

 

Postat 2010-09-06 13:20 | Läst 5800 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Gnestaresa och Pictures at an Exhibition.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

Jag hade läst i en blogg att det skall vara en konstrunda med bla en fotoutställning i Gnesta i helgen. Det tyckte jag lät spännande så dit begav jag mig i går. Den fotograf  vars bilder jag tänkte åka och beskåda var alltså Bengan ”Straight Photography” Björkbom. Gnesta ligger så långt sydväst ut man kan komma med pendeln och på SL-kortet (som jag för dagen lånat av min fru).


Karlberg är den pendelstation som ligger närmast min bostad så där startade jag min resa. Tåget kom i tid enligt tabellen (11:06) för resa mot Södertälje hamn där byte skulle ske till Gnesta pendeln mot slutstationen, jag var framme i Gnesta efter 1 timme och 8 minuter.


När jag steg ut på perrongen vid Gnesta station så stötte jag ihop med Micke Borg med sin tysk på axeln, hans japanska mellanformats Yashica fick för dagen vila upp sig lite efter den senaste tidens hårda fältarbete. Det första Micke fick göra när vi kom ner till stationshuset var att hjälpa ett gäng tjejer att ta en bild på dom. Micke som besökt Gnestas kulturrunda tidigare år lotsade mig sedan fram till lokalen där Bengans utställning skulle vara.



Vi som hänger på fotosidan har ju sett de flesta av Bengans bilder tidigare vilket han också påpekade när vi steg in i utställningsrummet på Åmells Möbler, men att se bilder på nätet och in real life är två helt olika upplevelser.


Många av Bengans utställningsbilder var från 60-talet vilket gjorde att det blev intressanta samtal om olika miljöer och företeelser från den tiden som inte finns kvar längre.


Lite tekniksnack blev det också naturligtvis. Bengans trogna utrustning var också på plats, M2:an med Canon 35:an.


Landskapsbilder i färg är inte så vanligt i Bengans stora produktion.


Bengans ”batterikameran”  kom också till användning för snabb bloggdokumentation.

Det var en fin liten utställning Bengan fixat till, här några länkar till ett par bilder som jag gärna skulle ha i min bildsamling:

Roulett 2

Målare

Eriksdalshallen

Bengas portfolio här på fs hittar ni HÄR, och han blogg HÄR!

Jag fick sällskap av Micke Borg på hemresan och vi tog också en fika tillsammans i Gnestas stationshus innan avfärd mot huvudstaden. Hemma i Vasastan var jag igen strax före sex.


Som avslutning för dagen här ett par andra kända ”fotografer”! Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE (Fria bilder från Flickr.)


 

Till slut...! Varför i h*****e kan jag inte som tidigare få upp mina bilder på full spaltbredd, då man direkt kan se bilderna lite större utan att behöva klicka upp dom!!!

/Bernt

 

Postat 2010-09-05 15:48 | Läst 5965 ggr. | Permalink | Kommentarer (7) | Kommentera