CARLZONZ BILDER II

Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 10 från Brödåkra maj 2011.

 Snart är mina stilla dagar i Brödåkra slut för den här gången och på måndag bär det av mot Stockholm igen. Det enda av vikt som hände i går var att Christer skulle försöka ladda batteriet på sin gamla Volvo som han nu sålt. Bilen har stått avställd utomhus sen i höstas.

 

Kablar kopplades och motorn spann igång direkt på första försöket men la sen av efter ett par tre minuter. Soppatorsk. Tankning utfördes men vid nästa startförsök gick det inte lika bra att få igång den.

Grannen Ragnar dök upp efter en stund för att ge tips och goda råd.

Sen dök också grannen Krister upp och han Ragnar kom fram till att det nog var bensinpumpen som lagt av efter det långa stillaståendet.

Så det var bara att plocka ihop...

...och sen gick var och en i majskymningen hem till sitt. Christer serverade sedan som vanligt en välsmakande middag bestående av fisk, stekt potatis och spenat.

 

Åsså lite Photoshopping från min tillfälliga bildverksta…

 

 

 

Glad är jag också för att mrUrbano (Ulf Fågelhammar) lagt upp några av mina ”Skånebilder” på 591photography.

Klart-slut!...och jag räknar ner mina stilla dagar i Brödåkra nu.

 /Bernt

Postat 2011-05-19 12:28 | Läst 5106 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport nr 9 från Brödåkra maj 2011.

Skånekamraterna Christer, Håkan, Gustav och jag har bildat en liten lokal fotoklubb med egen hemsida . Varför våran lilla ”privata” klubb då? Mest är den till för att uppmuntra oss till att vara lite mer aktiva vid våra foto/konst utflyckter. Vi har tillsammans spånat fram lite olika teman och arbetsuppgifter som vi sedan redovisar på hemsidan. Meningen är också att vi därmed skall hålla kontakten bättre med varandra när vi är på våra olika håll. Vi får se hur det går…

Vi har just nu ett tema som heter siluett/siluetter och för det har jag idag jobbat fram några bilder. Vi har också full frihet när det gäller bildbehandlingen. Jag har valt två bilder från vårt Louisiana besk i helgen. Allt arbete gjort i ACR:en.

Och vi har också våra egna iconer på hemsidan. Här har jag plockat fram min gamla ”dialbild” och gått loss ordentligt i photoshopen. Jobbet är till största delen gjort med Topaz pluggarna ”Detail” och ”Clarity”. Bilden har ni nog sett tidigare men nu har jag arbetar om den från scratch igen och den kommer så klart att vara i mycket litet format senare.

Originalet. Den ”lite” suddiga Canon PowerShot G5 bilden tagen i taskigt ljus med lång exponering (0,6 sek).

Klart-slut från Brödåkra, dagarna kommer och går…

/Bernt

Postat 2011-05-18 16:55 | Läst 7307 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport nr 8 från Brödåkra maj 2011.

 

Varje gång tidigare vid mina höst och vårbesök hos Christer i Brödåkra har vi  gjort ett besök på Lousiana som för det mesta har intressanta utställningar. Så söndags förmiddag tog vi kontakt med Håkan som sedan hakade på i Helsingborg.  Med färjan Tycho Brahe tog vi oss över sundet till Helsingör för vidare fär ner till Louisiana och Picasso utställningen.

På vägen över sundet mötte vi ett regnväder men drog över ganska raskt.

Lousianas Picasso utställningen var mäktig. Massor av fantastiska verk som man aldrig tidigare sett av denne gigant i konstvärlden. Temat för utställningen är ”Fred & Frihet” och är en samproduktion med Tate Liverpol. En del kanske tänker…inte en Picasso utställning till!!! Det är Picasso och kubismen, det är Picasso och klassicismen, det är Picasso och kvinnorna, det är Picasso och gitarrerna, det är Picasso och Matisse, det är Picasso och Medelhavet, det är Picasso i Zürich 1932, det är Picasso och Guernica, det är Picasso ända från El Greco, det är ...

Men att få krypa in i hans flyhänta oljemålningar och eleganta teckningar och skisser tyckte jag i alla fall var en stor upplevelse som jag kommer att minnas länge.

Knökfullt med besökare var det.

Christer närstuderar Picassos ”Couple” från 1969.

Fotoförbud var det som vanligt men många mobiler gick ändå varma. En vakt högg Christer nästan omgående medans jag kunde härja ganska fritt med LX3:an på bröstet.

Håkan kollar in ett verk ur Picassos serie ”Kvinnorna från Algeriet”

Efter Picasso som tog ca en och en halv timma att klara av gick vi en runda i Lousiana parken. Fika med godiskakor var inga större problem att få ner.

Christer och Håkan studerar sina "snaps". Håkan hade lämnat sin storkamera (5D markII) hemma för dagen och körde med sin lilla Canon kompakt i stället.

Efter fikapausen kollade vi upp de övriga utställningarna. Här är vi på tur i några rum där det visades grafik av den amerikanska konstnären Al Taylor.

Intressant var också Dawid Hockneys arbeten som han gjort i sin iPhone och på sin iPad.

I Lousianas nedre regioner visades en mycket fin utställning med reportageteckningar av den litauenska konstnären Mindaugas Lukosaitis.

Några fina Giacometti bitar hittade vi också.

En fotobok införskaffades i Lousianas bokshop ”Belgrad Belongs To Me” av den för mig okände fotografen Boogie. Maffigt råa och hårda bilder från Belgrad. Här kommer några uppslag.

 

Här kan ni se mera reportagebilder av Boogie!

När vi kom hem till Brödåkra efter Lousiana besöket mötte vi Christers grannar Veijo och Ragnar på gatan som hade en del synpunkter på Christers tidsaspekt med med sin sågning och huggning. Lagom äldre herrar med stor personlighet.

 

Jag forsätter att njuta av livet som pensionär och ta dagarna som de kommer…

/Bernt

Postat 2011-05-17 15:57 | Läst 7652 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Kortrapport nr 7 från Brödåkra maj 2011.

Lite vilande från bloggningen ett antal dagar, och vad har då hänt under tiden i Brödåkra by med omnejd under tiden.

I fredags tex traskade vi över gatan till Christer granne Krister (som har tv3) för att äta en bit, pressa ner några pilsner och kolla på hockeyn. 

Kristers hund högg på en citron så hans öron skrynklade sig.

De e fint på landet.

På lördagen tyckte vi att det behövdes lite bot och bättring och vi bestämde oss för att ta en tur till Herrevads kloster norr Ljungbyhed, som Christer  åkt förbi vid något tidigare tillfälle.

Nu blev det inget besök i klostret från elvahundratalet eftersom klosterområdet var stängt för renovering. Efter en kortpromenad i området utanför drog vi vidare mot nya mål.

Efter en kortare biltur hamnade vi vid Forsmöllan (i närheten av Klippan) och där tog vi en liten tur längs forsen upp mot kraftverket.

 Christer bränner ner några bilder på kortet.

Vi mötte också en fotograf som var ute och jagade Kungsfiskaren som det tydligen skall finnas gott om längs Forsmöllaforsen.

Fotografen som tydligen bodde i trakten berättade att han varit här när det varit full fart i forsen och vattnet varit över den stora stenen till höger.

Vi gick också stigen över Forsmöllans kraftverksdamm.

Denna unga spralliga dam satt och kursade jordgubbar där vi parkerat bilen.

Sen skildes vi åt och Håkan drog hem till Ödåkra medans Christer och jag åkte och veckohandlade innan vi återvände till Brödåkra by.

Klart-slut från Brödåkra…

/Bernt

 

 

Postat 2011-05-17 12:13 | Läst 3289 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Kortrapport nr 6 från Brödåkra maj 2011.

Mina kamrater här i Brödåkra är också i allra högsta grad konst, bild och fotointresserade. Lite olika verktyg har vi. Christer har en Canon 350D, Gustav en Nikon D60 och Håkan är värst med sin Canon 5D mark II. Jag tar de flesta bilderna härnere med min LX3:a men har också med mig min Canon 50D.

Vi har alla också lite olika arbetsätt när det kommer till bildbehandlingen. Christer och Gustav gör för det mesta bara de vanliga sakerna, färgkorr lite nivåer och kurvor och ibland konvertering till svartvitt. Håkan gillar att dra i spakarna lite extra ibland precis som jag gör.

 Så här olika kan våra bilder bli när vi (som övningsuppgift) arbetar fram samma bildfil till svartvitt.

 

Utgångsfilen.

Annars då...

När idéerna tryter kan man alltid luska runt lite lite i konsthistorien. Foto: Ellen Kooi.

"Christina’s world" det mycket välkända verket av Andrew Wyeth från 1948. The Museum of Modern Art, New York.

Brödåkra då…


Det är inte lätt för Christer att hålla maskrosorna borta från sin gräsmatta när hans grannäga ser ut så här.

Annars så flyter mina stilla dagar I Brödåkra på i lagom tempo. Bara en och annan traktor som ibland stör tystnaden. Lite svalare väder i dag, knappt 13+ och en och annan lätt regnskur.

Nu är det hockey som gäller på P4 för här ute på landet har vi inte TV3.

Klart-slut från Brödåkra…

/Bernt

 

Postat 2011-05-13 16:53 | Läst 3419 ggr. | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa