Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kameraväska, bankäventyr och bokleverans på Ellens.

Jag har noterat att några andra bloggare den senaste tiden skrivit om sina ”favorit” kameraväskor så då hänger väl jag också på där. I de flesta fall numera har jag bara med mig min lilla LX3:a när jag går ut på stan och då behövs det inte någon väska. Men har jag med mig DSLR:en brukar det se ut så här.

 

Annars då…

En dag före helgen var jag inne på mitt bankkontor vid Odenplan. Jag hade fått in en anonym bokbetalning på mitt bankkonto och ville ha hjälp att spåra den. Den unge mannen i kassan var mycket hjälpsam men han kunde inte se mer på sin dator än vad jag kan se på min hemma. Men han greppade sin telefon och ringde någon slags datacentral för att få hjälp och där var det telefonkö så han var tvungen att vänta. Då kom det fram en dam från gömmorna (kontorschefen) och frågade om det var några problem och kassören förklarade vad han höll på med. Då sa kontorschefen (kärringen)  –Sånt här har vi inte tid att göra nu när det är så många kunder här, kan ni inte komma tillbaka senare när det är lite mindre folk här. Förresten så kan du sköta sånt här hemifrån via telefon.


Jag såg hur den stackars rodnande kassören helst ville vara någon annan stans just då men samtidigt fick han som tur var kontakt med datacentralen och jag fick efter några sekunder reda på vem min anonyma inbetalare var. Kontorschefen bör skickas på en charmkurs tycker jag och under minst ett år bli av med sitt jobbskatteavdrag.

Bankerna tycker tydligen numera att vanliga lönekunder mest är till besvär och dom har därför börjat lägga allt krut på sk private banking i stället. Och för att vara med där och leka måste man placera mellan 2 och 10 miljoner kronor och då kan man å andra sidan bli bjuden vinaftnar, sport och kulturevenemang och entreprenörsträffar. Härliga tider, strålande tider!

 

Min Blurbbok har landat...

Mitt 13 kg tunga bokpaket från Blurb har just levererats av FedEx. Så på onsdag kan ni som beställt boken "face to face" få den på Ellens. Skall försöka få iväg postleveranserna i morgon.

/Bernt

Inlagt 2011-01-24 12:11 | Läst 9904 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vilket kundbemötande. Jag förstår om du funderar på att byta bank. Min kameraväska ser ungefär ut så där också.
/John-Erik
Jag räknar med att komma till Ellens denna gång.
Svar från kreatören 2011-01-24 16:14
...och då får du ditt ex av min bok!
Kommer till Ellens i morgon!
Svar från kreatören 2011-01-24 16:10
Då syns vi då!
Kul för dig, med boken menar jag. Mitt hatobjekt är annars det totalt värdelösa FedEx. De har aldrig lyckats leverera mina böcker,,de kan inte ens gå till rätt trappuppgång, de lär sig ALDRIG portkoden( ingen leverans) de är ständigt helt jävla oförskämda,,,som sagt, var glad för boken,,,lycka till..
m
Svar från kreatören 2011-01-24 16:09
Jag läste din dräpa om FedEx tidigare i din blogg. Så var det för mig också när jag beställde mitt provex strax före jul. Då fick jag sitta hemma en hel jävla dag för att passa deras leverans. Den här gången hade jag lite bättre tur.
Läckert bokpaket :-). Tyvärr har det blivit så i Sverige, efter att de flesta småbanker blivit uppköpta, att ett fåtal banker totalt dominerar marknaden. Oligopolet liknar mest skyddad verkstad för risken är mer eller mindre eliminerad eftersom staten/du och jag täcker upp för alla förluster. I en sådan miljö kan sådana kärringar som du berättar om frodas, växa och bli rika.
Svar från kreatören 2011-01-24 16:17
...snart är det nog bättre att förvara sina slantar i madrassen!
Mina egna erfarenheter från svenska banker är värre än bedrövliga. Särskilt om man jämför med bankerna här. Om vi hade haft en liknande situation här, långa köer och för lite folk ute vid disken (en vanlig syn i Sverige) hade kontorschefen här troligtvis sagt: "Det här tar jag hand om".
Min bok kom med posten idag, tackar!
Har en liten undran, bilden på baksidan... ?
/Peter
Svar från kreatören 2011-01-27 00:28
Hej Peter,
Bilden på baksidan är den enda bild jag har på mig tillsammans med min mor, far och syster. Tyckte jag kunde hedra dom lite med min första bokutgåva. Dessutom är den tagen i Ljungdalen i norra Härjedalen där jag själv tillbringat mina sommrar med min familj de senaste 30 åren. Lite nostalgi från en gamling så här på ålderns höst...