Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Kortrapport nr 9 från Brödåkra maj 2011.

Skånekamraterna Christer, Håkan, Gustav och jag har bildat en liten lokal fotoklubb med egen hemsida . Varför våran lilla ”privata” klubb då? Mest är den till för att uppmuntra oss till att vara lite mer aktiva vid våra foto/konst utflyckter. Vi har tillsammans spånat fram lite olika teman och arbetsuppgifter som vi sedan redovisar på hemsidan. Meningen är också att vi därmed skall hålla kontakten bättre med varandra när vi är på våra olika håll. Vi får se hur det går…

Vi har just nu ett tema som heter siluett/siluetter och för det har jag idag jobbat fram några bilder. Vi har också full frihet när det gäller bildbehandlingen. Jag har valt två bilder från vårt Louisiana besk i helgen. Allt arbete gjort i ACR:en.

Och vi har också våra egna iconer på hemsidan. Här har jag plockat fram min gamla ”dialbild” och gått loss ordentligt i photoshopen. Jobbet är till största delen gjort med Topaz pluggarna ”Detail” och ”Clarity”. Bilden har ni nog sett tidigare men nu har jag arbetar om den från scratch igen och den kommer så klart att vara i mycket litet format senare.

Originalet. Den ”lite” suddiga Canon PowerShot G5 bilden tagen i taskigt ljus med lång exponering (0,6 sek).

Klart-slut från Brödåkra, dagarna kommer och går…

/Bernt

Inlagt 2011-05-18 16:55 | Läst 7337 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
En fotoklubb med fyra medlemmar verkar vara precis lagom! I vår lokala klubb är vi över 60, omöjligt att följa med allt som händer, alla bilder etc. I synnerhet om man också har FS att hålla kontakten med.

En mycket lyckad bild att göra en ikon av!

Lycka till!