Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Lite om vådan att dammsuga och lite om Affe och Anders Petersen!

Normal 0 false false false MicrosoftInternetExplorer4

Nu till helgen kommer det lite folk till oss för att fira min fru som fyller XX år. Så den här veckan måste jag dammsuga lite extra noga i alla hörn.

 

 

Det tänkte jag på i morse när jag läste Rocky i DN:

 

- Har ni en aning om hur många baciller som vispas upp i andningsluften när ni drar igång dammsugaren med full påse?

- Hundranittiomiljarder!

- Motsvarande 30 år i asbetsgruva!

 

Lite mer Anders Petersen.

Affe skriver i sin blogg idag om habegär men också om varför han fortsätter att fotografera analogt. Affe har samma känsla som Anders Petersen uttryckte i går när någon frågade honom varför han inte fotograferar digitalt.

Han berättade då att han vid ett tillfälle gjort en hel utställning digitalt och att han tyckte att den blev helt kass. Anders P tyckte precis som Affe att bilderna kändes för ”platta” och att dom inte hade de känsliga tonövergångar som han ville ha i sina högdagrar och skuggor.

 

- Verkligheten är överreklamerad!

- Det kan finnas mera färg i en svartvit bild än i en färgbild!

 

Två saker Anders P sade i går som fastnade hos mig.

 

 

 

 

Det var allt!

/Bernt

 

Inlagt 2009-03-26 22:34 | Läst 9903 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag hörde också av Anders att han blev missnöjd med denna utställning, men det var väl Picto i Paris som gjorde dessa printar. Men så avskräckt för digitala bilder så att han inte törs göra ett nytt försök blev han inte, så nu printar jag hans kommande utställning till Värmlands Museum.

Sensmoralen är nog den att om man gör digitala printar bra så ser de snygga ut, gör man analoga printar bra så ser de snygga ut. Eller hur?

Stefan
Svar från kreatören 2009-03-26 23:26
Helt rätt!
Det vore intressant att veta tillvägagångssättet när du skall printa hans bilder. Han har ju ett eget sätt att kopiera sina bilder (numera kanske hans assistent). Gör du en repro från hans original?

/Bernt
Nej, Anders har fått negativen skannade och sedan har han och hans assistent styrt upp bilderna såsom Anders vill ha dem. Därefter gör vi en anpassning på bildernas kontrast, skriver ut småversioner och sedan kommenterar han dessa bilder. Till slut skrivs det ut fullversion av bilden i en storlek på 60 x 90 cm. Pigmentbläck på ett vackert Innova-papper, hållbart i hundratals år.

Stefan
Dina svartvita bilder kryllar av färger! :)