Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Nytt år på gång…

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE

 

Så har det snart rasat iväg ett år igen. Och hur har det gångna året varit då? Jo…som man brukar säga, ömsom vin och ömsom vatten. Men det är väl så det skall vara för att man skall minnas sakerna bäst.

 


 

Största positiva händelsen för mig under det gångna året var nog att jag och min fru blev farmor å farfar för första gången, mormor å morfar har vi blivit tre gånger tidigare. På bilden farmor och Elliot, då två dagar gammal.

 


 

Största negativa (tråkigaste) saken då? Det är nog att vi inte fick möjlighet att  resa upp till vår fjällstuga i Ljungdalen i sommar. Första gången på 35 år som vi missade det. Bilden är från sommaren 2008 då vi vid fjällstugan under ett par veckor hade besök av en nötskrikefamilj, först av båda föräldrarna och lite senare även deras sex ungar.

 


 

 

Men sen var jag med om en annan resa under sommaren som jag sent kommer att glömma och det var tredagarsresan till Holland med mina kamrater Christer och Hannibal. Vi var bland annat i Rotterdam där vi bodde på det märkliga hotellet Stayokay i Cube Houses.


 

Polaroid igen!

Jag skrev lite om mina gamla Polaroidkameror och om en Polaroidbok för ett tag sedan. Vad som är ganska okänt idag när det gäller de första polaroidfilmerna är att Edwin H. Land utvecklade dom tillsammans med bla Ansel Adams. När Land hade sina första filmer på gång skickade han över en kamera plus ett helt lass med filmer till Adams för utvärdering. Deras samarbete varade i över 30 år och och i Polaroids arkiv finns över 5000 sidor med noteringar från deras möten och brevkontakter.

Normal 0 21 false false false SV ZH-CN X-NONE Sen tänker man ju gärna tillbaka lite på sitt liv så här vid årsskiften också. Det blev en hel del ”partybilder” tagna med mina Polaroid 450 kamera på 70-talet, här kommer några. Alla tagna med ISO 3000 film.

 

 

 

 


 

 

Till slut då…

 


 

Ett flertal trevliga träffar på Ellens har jag också bevistat under året, och det kommer säkert att bli ett antal besök under 2010 också. Bilden här är från träffen den tionde september i år.

 

 

 

Det var allt för i år!

/Bernt


”Som pensionär är det lätt att hålla sig för skatt”

 

Inlagt 2009-12-31 11:42 | Läst 5477 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Härliga bilder!
Önskar dig ett gott nytt år!

Kram
Svar från kreatören 2009-12-31 13:32
Tack Annika, och jag önskar dig också ett Gott Nytt (foto)År!
/Bernt
Sickna hösäckar ni fraterniserar med nu för tiden herr Carlzon. Det var ett mycket yngre umgänge på de sv/ bilderna. The times they are a changing. Vi ses nästa år /Micke
Ser fram emot både möten och bloggar under 2010.
Gott Nytt År Bernt!
-affe
Gott nytt år, Bernt! Vi ses på Ellens nästa decennium :)
Gott Nytt År Bernt!
Vi ses på Ellen i vår hoppas jag
Första polaroidbilden - längst till höger - påminner om Susanne - som jag var lite bekant med vid denna tid (eller kanske snarare lite tidigare)
Gött nytt decennium!