Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Panasonic LX3 vs GX1 vs Sony NEX-5N och en “hungrig” ung fotograf.

Jag gillar verkligen min lilla Panasonic LX3:a som följt mig ett antal år nu och fungerat klanderfritt hela tiden. Lätt att ha med sig i fickan eller innanför jackan, mycket bra bildstabilisering. Det ända jag är lite missnöjd med är bruset ibland blir lite påträngande om man kliver över 400 ISO då man fotograferar när det är lite taskiga ljusförhållande.

Häromdagen var jag hos en fotohandlare och kände lite på Panasonics nya lilla GX1:a med 4/3 sensor och jag har också dammsugit nätet och läst en hel del olika tester. När det gäller min fotografering numera så kan man väl säga att 75 – 80 procent är bloggbilder och resterande lite mer planerade och där har jag min ”storkamera” som just nu är en Canon 50D som räcker bra till det mesta för mig. När det gäller andra kamera har flera jag känner skaffat sig Sonys Nex-5N och också lovordat den men jag tycker att den är lite för klumpig med sin stora kitzoom om man jämför den med GX1:an och dess mindre kompakta zoom. Inget är bestämt ännu och det är inte heller någon brådska för mig…

Bonusbild!


Min bonusbild i förra inlägget var ju från min analoga tid så idag fyller jag ut med en till från samma period i mitt liv. Den här bilden på mig är också tagen i den studio jag hade under ett par år under senare hälften av 60-talet. Som ni ser är min klädsel också rätt tidstrendig, rätt mycket Sgt. Pepper och  "Flower Power” över den. Jag och den tjej som jag hade mitt företag tillsammans då hade också fantastisk 5-rums lägenhet i samma fastighet som studion. Till lägenheten hörde också en pigbostad på 2 små rum. Vi hade låg hyra med rivningskontrakt och allt var omodernt så vintertid gick fotogenkaminerna för fullt.

/Bernt

Inlagt 2012-02-06 13:14 | Läst 7456 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Tittat på Olympus E-P3? Jag är sjukt nöjd med den.
Svar från kreatören 2012-02-07 11:07
Det är lätt att man fastnar i märkestrohet...
Bara du skriver "fotogenkamin" kommer jag ihåg den blå lågan och doften. Hu!
Svar från kreatören 2012-02-07 11:10
...många gröna fotogendunkar fick man bära hem från macken!
Jag jobbar själv i en fotobutik och kan varmt rekommendera dig GX1 efter det jag testat den. Dock har jag själv, precis som du fortfarande kvar min LX3. Jag tycker fortfarande den levererar fantastiska bilder så länge man inte går för högt i ISO. Hur som helst, måste bara kommentera din analoga bild - Helt fantastiskt skön bild!
Ha en bra dag
MVH
Olle Braconier
Svar från kreatören 2012-02-07 11:16
Tack Olle! Vi får se vad det blir för kamera när det aktuellt för köp. Vet du om man kan man stänga av touchscreenen på GX1:an?
Du har inte Panasonics externa sökare ser jag, är det en Richo GV-1?
Svar från kreatören 2012-02-07 11:18
Det är en Voigtländer sökare.
Jag hade gärna haft en sån fin Swc som du har där.
De kamerorna är svindyra i dag
Men väldigt roliga
mvh
Morgan Larm
Svar från kreatören 2012-02-07 11:23
SWC:n var rätt dyr då också. Om jag skulle börja med filmfoto igen så skulle jag absolut skaffa mig en ny SWC.
Fräck bonusbild!
Beträffande ny `bloggkamera´ så förstår jag att det är lite svårt att bestämma sig. Vill man prioritera det lilla formatet kan man ju undra vad som kommer efter LX5. Vill man ha något större som liknar en kamera ;),
så kommer Ricoh GXR med en modul som har NEX-5N 16M-sensorn samt ett 24-85.
Vänta ut vintern till att börja med;)

/Stephan
Svar från kreatören 2012-02-07 11:27
Som sagt, vi får se vad det blir när ljuset och värmen kommer tillbaka.