Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Pyssel från Carlzonz kammare (bildverkstad).

Jag håller ju på då och då och tar fram lite bilder för en kommande fotobok och jag har visat ett par uppslag tidigare i bloggen. Boken kommer troligen att bli lite av ”Carlzonz blandning” typ eftersom jag inte har någon speciell stil, jag hoppar ju friskt mellan olika motivområden och olika grafiska tekniker. Jag skrev också sist att det bara skulle bli svartvita bilder men där har jag tänkt om lite. Det finns ingen direkt tidsplan heller.

 

Senast på Ellenträffen frågade Stephan mig om mina bilder alltid är bearbetade /manipulerade och det är dom mer eller mindre i de flesta fall. En hel del dodge and burning eller pjattning och efterbelysning som det kallades på den analoga tiden brukar det bli, ibland också en snäpp med förstärkningsfilter. Så här kan det se ut!

Den här ganska platta bilden är tagen en vacker hösteftermiddag i september 2009 på Ellens Bageri, Panasonic LX3 1/60 sek f/2,5 iso 400.

Efter korrigering och detaljförstärkning...

...och sen konverterad till svartvitt. Olle fotograferar, Krister lyssnar och Thomas läser om den nya Leica M9.

 

Annars då…


Sist på Ellensträffen blev det också lite snack om tåg och modelljärnvägar och jag berättade då för Claes Wåhlin som gillar tåg att jag har en liten samling av N-skala lok och bland annat då Arnolds ”Krokodilen” , så här kommer en bild på ”The Crocodile”. Modellen är bara 122 mm.

Så här ser den ut i fullskala. Bild från Markus Classic Trains.

 

Bonusbild!


Dalagatan 2010-11-20 kl.04:53. Det var lite vinter i stan tidigt i går morse.

Det var allt just nu!

/Bernt

Inlagt 2010-11-21 14:17 | Läst 9492 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Jaha, så då måste man börja gräva i lådan efter tåg också! ;)
Tror jag har nå'ra lok och vagnar... :)
/B
Har både N och Z-bana nerpackade i källaren. Dock ingen krokodil. Ett strömlinjeformat ånglok finns dock och Santa Fe diesellok. Man får lust att ta fram det igen.
Den där boken är värd att vänta på. Skulle även föreslå att någon av dina `produktbilder´ får komma med på en hörna. Krokodilen är fin och så har du en Webra och utombordarna;).
Du får gärna reservera en bok för mig.
/Stephan
Jag undrar hur många tusen modelljärnvägar som finns nedpackade i lådor i svenska lägenhetsförråd! Men jag förstår att det är svårt att skiljas från dyrgriparna. Och tacksamma fotomotiv är de också. Problemet är väl att den Svenska Bostaden inte har något speciellt utrymme avsett för modelljärnväg -- en klar brist! :-)