Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Så är semestern slut...

Slut å slut..inte för mig men för hustrun. Jag har ju betald semester året runt numera. Dagen efter Gnestaplanket drog vi upp till vårt gamla 1750-tals soldattorp i Örbyhus för att uppleva slutspurten på sommaren. Växlande väder har det varit hela sommaren minst sagt, solsken med +27, regn, åska och hagelskurar. Typisk svensk sommar med andra ord. Här kommer lite sommarbilder.

Vinbärssnäckor har vi gått om på tomten, räknade till 36 st när jag gjorde en runda en dag.

Skogens guld är det också gått om i år. Många stora bitar har vi hittat på våra promenader i skogen.

Tomater har vi odlat en del, söta och goda är dom.

Lite renoveringsjobb blev det även den här gången. Nya vindskivor och vattenbrädor  (4,3 m långa) har vi fått upp med visst besvär.

Så här blev det när vi fått bitarna på plats. I höst skall vi fixa till nya vindskivor på andra sidan av huset och där har vi ingenting att stå på så det lär bli stegjobb. Lite jobbigt  kommer det att bli för mig som har vissa besvär med balansen när jag lämnar marknivån.

Det har också poppat upp en hel del olika torpblomster på tomten under sommaren. Om någon känner till sorter/namn får ni gärna höra av er.

     

   

.

.

Annars då...

Jag hatar bildtjuvar! För, som jag känner femtioelfte gången, har ett av mina självpooorträtt blivit rippat. Ett flertal gånger har jag gett andra artister tillåtelse att nyttja mina bilder för olika projekt när dom frågat i förväg. Men minst lika många gånger har bildtjuvarna varit framme och snott bilder och bara ändrat lite kontrast och färg eller haft med dom i sina kollage. Nu är det inte så att jag sitter och skannar av nätet för hitta bildtjuvarna, vid ett flertal tillfällen har det varit medlemmar här på fotosidan och deviantART som upptäckt rippningarna och hört av sig till mig.

Den här gången är det en kvinna från Mexico som visat dåligt omdömme och hon finns också på facebook och jag har försökt kontakta henne och två av hennes utställningssponsorer för att förklara  det här med copyright. Här finns hon: http://www.facebook.com/ambrossioliza

.

Till slut...

I lördags var man bjuden på fest. Som jag skrivit om tidigare så har min svärfar Jocke fyllt 90 och på lördagen så var nästan 40 av mina släktingar (på min frus sida) på Edsbacka Wärdshus för att fira Jocke.

Sonen fotograferade alla med sin nya Nex 5N för en kommande presentbok.

Och jag hade för att hedra jubilaren klätt upp mig lite.

.

.

Bonusbild!

Micke Borg med sin "lilla" tysk fångad på Gnestaplanket.

/Bernt

Inlagt 2012-08-13 19:42 | Läst 8014 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Du har varit saknad, många har undrat vart du tagit vägen.

När det gäller bildstölderna får du göra en plastikoperation så du får lite alldagligare nuna, mig är det ingen jäkel som frivilligt snor porträtt av, möjligtvis under pistolhot. ;)

-affe
Svar från kreatören 2012-08-14 14:15
Nu är man tillbaka i betongdjungeln igen och måste snabbt kulturdroga sig lite.
Sen fattar jag inte hur folk tänker när det gäller bilder på nätet. Om det är "kids" som gör det kan man ha en viss förståelse men när vuxna människor....
Fint soldattorp ni har skaffat er
Kul också att följa era steg till att skapa er ett personligt boende över sommaren
Svar från kreatören 2012-08-14 14:07
Tack Morgan! Massor av trevligt slit å släp blir det när man skaffar ett gammalt torp.
jag ska försöka traska förbi utställningen nån dag här och kolla om din bild dyker upp där också.