Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Säsongsslut, Pentti Sammallahti och sikte på nya mål...

Så är då torpsäsongen över för den här gången. I helgen var vi uppe och ställde i ordning torpet (backstugan) inför den kommande vintern. Det var någon minusgrad när vi kom upp på fredagseftermiddagen och frosten från morgonen låg kvar. Eftersom vi inte varit upp på drygt en månad och inte har någon värme på i huset så var det inte många plusgrader inomhus. Även fast vi eldade på rätt bra så var det ganska svalt när man kröp ner i bingen frammåt midnatt.

På lördagen var det putsning av diverse växter och lövkrattning, vi har flera lönnar på tomten och dom är inte direkt blygsamma....Vi hann också med en skogspromenad och hustrun passade på att plocka lite olika mossor för kommande juldekorationer.

.

Fikaboken!

Pentti Sammallahtis HERE FAR AWAY. Det är en lycka att få ta del av Pentti Sammallahtis bildvärld i detta stora retrospektiva praktverk. Pentti Sammallahti hör till de internationellt mest uppmärksammade finländska fotograferna och är känd för sina exceptionellt genomarbetade vackra silverkopior, och i den här boken återges hans fotografiska produktion mycket väl, alltså fantastiskt bra tryck.

.

Mot nya mål!

Det ser ut som om det blir en tur till ner till Skåne. Min Brödåkrakamrat Christer kommer upp till stan i helgen som kommer och jag fick ett samtal från han häromdagen där han frågade om jag hade lust att haka på när han skulle åka söderut igen. Och det hade jag inga större svårigheter att tacka ja till nu när torpsäsongen är över.

Christers granne sjökapten Ragnar som seglat på alla världens hav och som  när han fått några pilsner gärna berättar om sina resor och ibland också brister ut i sång.

Kulturdrogning brukar det bli en del när jag hälsar på nere i Skåne. Håkan och Christer vilar benen lite när vi på försommaren i år besökte Copenhagen Photo Festival.

Åsså ett självporträtt så här på slutet.

/Bernt

Inlagt 2012-11-14 00:42 | Läst 10693 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag fick också hem Penttis fantastiskt fina bok idag. Har bara hunnit med en genombläddring ännu, men det ger inspiration att se en mästares bilder. jaså torpet är ställt på vintervila nu? Ja då kan det nog vara fint med god mat och en öl eller två i Skåne, han är väl en hejare på matlagning din kompis har jag för mig att du nämnt?
-affe
Svar från kreatören 2012-11-14 16:18
Jag kommer ihåg Penttis fina arbeten från hans utställning på Gun Gallery och jag tycker att bildåtergivningen i boken ligger mycket nära dessa.
Jo min kompis Christer är en riktig stjärna i köket...
Det har varit i bra år när man gillar fotoböcker, Inta Ruka, Post Scriptum, Kenneth Guatavsson och nu Pentti Sammallahti. Fick Penttis bok för några dagar sedan och den är verkligen fin. Och kul att de lyckats så bra med trycket.
Ha det bra på din tripp till Skåne.
/Krister
Svar från kreatören 2012-11-14 16:23
Så är det Krister! Många fina bokköp har det blivit i år och jag skall göra mitt bästa för att trippen till Skåne skall bli minnesvärd...
/Bernt