Foto Grafiska Frukter m.m från Vasastan

Tyst vår + ett orkidébarn och den tolfte i tolfte tjugohundratolv klockan 12:12.

Det var länge sedan jag laddade upp några bilder här på fotosidan (bloggen borträknad), varför det då kan man kanske fråga sig? Lite beror det nog på att jag tappat intresset för det lite mera seriösa skapande fotograferandet, känner liksom att jag gjort mitt. Nöjer mig numera mest med att titta på vad andra konstnärer och bildmakare skapar, fotograferar själv mest dagboksbilder numera plus lite registrerings och minnesbilder och då mest för familjen och för eget bruk. Arbeta med bilder fortsätter jag med såklart men om det blir något större nytt? Här på min blogg och på fejjan kommer det att komma dagboksbilder...ibland t.o.m lite genomtänkta. Det där med "Tyst vår" är såklart Rachel Carsons bok som påverkade den allmänna miljödebatten i världen, inte minst debatten kring kemikalier och olika miljögifter (1962).

Bilden ovanför är den senaste jag laddat upp på fotosidan. Lekt med datumsiffror och klockslag har man gjort några gånger när man tagit bilder åren 2001 - 2012. Som i den här bilden som är tagen den tolfte i tolfte tjugohundratolv klockan 12:12. Där lär dröja rätt länge nu innan man kan göra det igen, bäst lyckades jag nog när jag 2009 tog en bild på sekunden alltså 09-09-09 kl. 09:09:09. Hoppas någon annan bildmakare kommer på samma idé nästa gång det blir aktuellt igen år 3001 för då är man ju inte med själv.

Sen vill jag passa på och tacka alla som valt min gamla Aila J bild som favorit igen efter det att det varit tyst om den något år.

”You must love what you do. If you no love what you do, no do it”.
-Dom DeMarco, pizzaiolo Brooklyn NY.

Snart har kommer årets första riktiga resa till vårt gamla backstugetorp där nya äventyr väntar.

Vi syns!

/Bernt

Inlagt 2014-04-14 16:18 | Läst 5046 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Att du är en gammal grafiker syns i bilderna. Det ser ut som du använder litografifilm som förebild.
Bild 1 & 2 faller inte mig i smaken. Bild 3 är däremot inte dum.
Bild 4 hör till de minnesbilder vi alla tar och som inte är mer än en minnesanteckning.
Det har varit kul att följa dig Bernt och det ska bli kul att fortsätta följa dig! Jag satt precis och bläddrade i nummer 8 av boken "As I see it" och jag är tacksam för att jag lyckades få tag på ett exemplar av boken!
/MIkael Good
Bild ett innehåller mycket dramatik. Bild tre selfie lyrics alà Bernt Carlzon. Bild fyra sommaridyll som en absurd dröm.
Må gott
/Hans-Åke
Snygga svartvita bilder, Bernt!