& funderingar

Första mötet. Nytt X ...fiskgjuse del 1

Tog en utflykt igår till ett ställe jag läst kunde vara intressant. Det visade sig bli en mycket bra idé. Det var vackert rikt fågelliv och sedan hittade jag det där med stort F. Fiskgjuseboet. 

Jag fick två x den dagen och väljer visa ena här. Det var spännande och häftigt ända till det kom ett gäng glada pratiga människor 😣 jo i vanliga fall så klart men inte på det här stället.

Vad tittar du på? ( ville ju inte säga) Vad ser du? Vad är det? Vad hittas här då? Å vad roligt med nån som kan visa. Hur gör man med en sån? Osv 

Så här började det. Efter några km promenad i terräng med små dammar och sjöar kom jag hit

När jag spanat av området med kikare ett bra tag såg jag boet där röda pilen är. Blev alldeles tagen, i nån timme fick jag beskåda helt själv

Alla bilder är beskurna då det är långt bort. Men det här stället var ändå närmare att se från än många andra jag varit till.

Närmast jag kunde nå med min kamera. Man ser hona i boet. Det var då jag hörde ljudet. Började söka med kikaren. Sedan kom hanne inflygandes från sidan gjorde några varv runt

Fast jag hukade bakom staket så bara huvud stack upp kände jag när han såg mig

Ett tag var det så intressant att jag bara tittade på dom. Genom kikaren kunde jag studera. Efter en stund flög gjuse iväg bort utom synhåll tyvärr. Sedan kom den tbx med fångst. Fick inte se nåt fiskande plask. Tror den hade fiskat där annars. Jag valde också att lämna platsen dels pga folket och trängseln.

Måste ju klickas upp men fisk ( gädda) är nästan lika stor som gjuse själv.

Nu vet jag två ställen de håller till och som jag kan spana och fota från.  Då hoppas jag få dyk på sjön nedan tornet.

En händelserik förmiddag för mig.

Fortsättning följer med bilder från boet

Inlagt 2021-04-19 11:16 | Läst 822 ggr. | Permalink
Haha skön blogg med rolig text :-), ja ibland vill man vara helt för sig själv! Men i alla fall Grattis Nini igen till gjusarna :-)
Här fick man se både bot och hanen med en gädda, kul att du fick det på bild. Undrar hur säkert just de bot är hm..
Svar från niniz 2021-04-19 14:45
Verkade lite öppen plats de valt så de kanske känner sig säker där. Läste hane ser ut boet och återkommer dit.
Tackar häftig upplevelse som var oväntat
Vad trevligt! Känns ovanligt med boet i en stolpe så där, men varför inte.. Ja inte vill man ha för mycket folk i närheten när man kollar/fotar fågel, de tar ofta lite för mycket plats..
Hälsn!
Svar från niniz 2021-04-19 14:41
Dom verkade trivas med sin boplats nära maten :)
Såg lustigt ut kalt och synligt även om det tog tid för mig att se först trots kikare
Grattis, riktigt fint med ett sådant ställe med möjlighet att studera gjusarna, fina bilder också. Det var en rejäl fisk, inte de små somJoakims örnar kommer ”släpande” hem med :). Pensionärerna heter nu människor, det var ju trevligt
Svar från niniz 2021-04-19 14:39
Skrev så för igår presenterade dom sig så." vi är glada pensionärer som äntligen kommer ut igen" inget ont om pensionärer alla är vi människor och alla ska vi den vägen vandra.
Tackar får väl göra nån tur varannan vecka
Ja fisken var rejäl
Grattis till ett spännande möte och så kul att den kom med en stor gädda. Det känner jag igen. Vänta bara tills då får den dykande framför kameran :-)
Hälsningar Lena
Svar från niniz 2021-04-20 09:16
Misstänker det blir nåt utöver det här.. men egentligen allt det här var mer spännande än fotandet just då. Att kunna se dom tillsammans. Nu vet jag ( tror) att det går att koncentrera sig enbart på fotandet nästa gång
Tack
Vad häftigt och snygga bilder! Grattis till X. Vilken annorlunda boplats de valt, ser nästan lite farligt ut med ledningarna. Känner igen det där med folk som kommer och stör. Har blivit lite van nu men ändå irriterande.

MvH
Johnny
Svar från niniz 2021-04-20 10:00
Lite knepig plats och mitt i allt fågelliv och gårdar runt om. Det verkar inte vara den säkraste platsen.
Tack för dina alltid fina kommentarer

Har också fått tips vart jag kan få syn på ugglan. Får se om jag orkar ut ( blir trött på våren allergin)