Mina rutor

& funderingar

Lila är vackert

Gillar mycket och på blommor inget undantag. Även insekter och fjärilar dras till färgstarkt och doftande.  Viol, lavendel och ljung är några favoriter men även örter/ krydda med lila blomma som ex gräslökens lilla lila boll.

Det får bli ett inlägg med bilder på blommor.

Ville få lite fin känsla haha så lite blandat från sommaren

Makro vet inte namn men som finns i gräsmattan

Rallarros i regnet

Humla på fin liten boll ;)

Blåklocka bakom är veden

Skirt

Stor bagge traskar omkring

Lila bärfis på tistelknopp

Ljung 

Lejongap tror jag eller nåt liknande. Växer vilt på ängen

En knopp av blåklocka med lite droppar på

Sedan en ART blomma när jag lekte med datorn

Postat 2021-08-26 18:55 | Läst 808 ggr. | Permalink | Kommentarer (3) | Kommentera

Tåkern i juni

Påväg till västkusten stannade jag och fikade vid rökstenen i östergötland. På en skylt längst vägen såg jag en symbolskylt naturum och tänkte kan ju ta ett längre stopp. Nån km extra bara.

Det var tur för det visade sig vara ett vackert fågelparadis. Lite för sent för ett fint mjukt ljus men jag fick iaf mycket bättre bilder på brun kärrhök än innan.

Naturum och bild nedan översikt och vilka avstånd det rör sig om.

Kunde gå genom vass men inga skäggmesar dock fanns många dag och trollsländor ( kommer i egen blogg)

Det var här jag fick syn på kärrhökarna.

Söker av området

Vänder i luften

Styr rakt mot mig lite gömd i vasskanten. Blicken 😱

Viker av lite. Gör ett dyk

Flyger lågt försvinner ner och är bort en stund

Och komner upp med lite bomaterial. Det verkade vara fler familjer här.

Fiskgjuse fanns det fler men det var långt bort och lyckades inte se nedslag bakom gräsöarna

Men lyckade fiskedyk blev det

Stora fina firrar

Flygande svalor

Skrattmås

Fisktärna. Den dök på fisk men hörde bara plopp såg inte var :)

Svala i luften

Mycket rolig plats å tur med fint väder

Postat 2021-07-29 14:09 | Läst 1016 ggr. | Permalink | Kommentarer (8) | Kommentera

Backsippor april-maj

Backsippor och Dalarnas mosippa (som jag i år helt missade) hör till några av dom finaste blommor jag vet. Viol lavendel och även skogsstjärna ligger också där men har ingen lista bara väldigt många favoriter och dessa tillhör dom. Fler kommer i egen blogg.

Backsippa finns bara ett fåtal lokaler och med svårighet hittade jag en. 

Makrobild 

Lite belyst

Dagsljus

Motljus

Ute i full solljus. Den  ena heter purpur och går i röd nyans och köptes. Hoppas den trivs . Bakom den man vanligvis träffar på. Använde en inställning som heter levande eller var det livlig ;)

Ser ni båda samtidigt

Makro med mobil inne

Och sista bilden är utblommade backsippor och vetesjutton om jag inte gillar dom nästan mer så. Tycker om riktigt mycket.

Precis som utblommad maskros

Postat 2021-07-06 18:00 | Läst 959 ggr. | Permalink | Kommentarer (5) | Kommentera

Tröttsam väntan på bra nattfotografering

Om saker kan gå fel så gör dom gärna det och givetvis fler samtidigt. G1 svag storm...jojo vilket drag det kunde bli men....nix

Igår var det LITE norrsken men det var också moln och fuktdimma som förstör fotandet. Kunde dock inte låta bli att ändå fota. Den snömängd vi haft har smält så det blev inte som tänkt den här gången heller. Verkar väldigt svårt att få till här :) har vi snö så är det inget norrsken. Vanligtvis har samhället inte så upplyst som nu men det är sportlovsveckorna och mycket folk ( som man ska försöka hålla sig undan) och den ljusförorening försämrar nattfotograferingen mycket. Igår var inget undantag. Packade ihop rätt snabbt ingen idé

Har nog fått med andromeda utan att ens tänka på den så inställningar var inte avsedd för galaxer. När jag letade den för nån vecka sen hittade jag inte rätt.

Uppe till vänster vid trädet

Montage av två bilder tagna av mig vid annat tillfälle och sammanslagen till en. Varför det? Jo för att när det inte blir som tänkt får man skapa det man tänkt...bara en sak snön fattas :) men det fina det finns kväve och nyanser av sällsynta blå i det här.

En bild på orion nebulosa m42 utan tracker eller staplade bilder. Inget montage eller redigering i nåt avancerat program. Första gången jag testar sikta rakt upp med stativ på den här stjärnors födelseplats

Månen en kväll.

Postat 2021-03-03 13:03 | Läst 1112 ggr. | Permalink | Kommentarer (4) | Kommentera

Nyanser med orange

Några bilder med nyanser som hör ihop men från helt olika tillfällen och platser. Den ovan när solen efter månaders mörker bestämmer sig för att kika fram

Tycker om bilder mer än text. Det hör nog lite ihop med att jag inte vet vad jag ska "skriva". Minns skoltiden och läraren skrev rubriker på tavlan och man skulle välja en sedan fick man tex två timmar att skriva å bli klar med minst en a4 text på båda sidor...trumtrum tiden tickade iväg.

Känslan kring bilder viktigare än tekniken som används.  Att jag tycker om det jag fotat och även att jag lyckats fota det precis där och då är viktigare än tex utrustningen som används :) 

Det kan för mig bli bra ändå ..tom med perfekt :D

Lite mysig brasa. Finns nästan inget bättre sätt att rensa bland tankar än titta på brasa/tänt ljus alt sitta vid havet/sjö å blicka ut eller njutfullt titta på livet i ett akvarium

En bild från nästan samma tid förra året. Himlen var otroligt färgrik. Minns jag fick dra ner mättnad ändå sken snön i samma nyanser. Tyvärr hör det ihop med mycket smutspartiklar i luften men det är ju vackert. Det blir även så ibland med starkt norrsken. 

Uddevallabron när sol gått ner. Det blev väldigt lugnt och fint ljus

Satt här å vandrade i tankarna när det blev så vackert

En av mina många bilder på droppar. Brukar göra det ute på vår sommar men den här fotades inne när jag ville syssla med något.

 

Lite av förra säsongens hjortronplock. Brukar göra mylta så himla gott till pannkakorna. 

Vackert lärkträd i höstfärg

Utsikt över Falun på hösten

I mån om tid och helt ideellt syr jag till våra minsta nykomlingar. Familjer som får en lite chockartad start. Som kanske får spendera sin första tid länge på sjukhus och neo. Det känns fint att då iaf ge kläder till en liten som det kanske inte går att köpa kläder i storlek. Den minsta på bild är 32 cm. Önskemål är färgglatt.

Postat 2021-02-08 10:28 | Läst 1298 ggr. | Permalink | Kommentarer (10) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 4 Nästa