Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Rockfoto - basvirtuosen Rodney James JR



I dag lyssnade jag på ett seminarium på GKC om gospelmusik. Seminariumet hölls av fyra amerikanska musiker från Chicago som har sina rötter djupt rotade inom gospelmusiken. En av musikerna var basisten Rodney Jones JR som är något av ett musikaliskt underbarn och virtuous på sitt instrument. Innan han var 20 hade han medverkat på 30 skivor. Idag är han drygt 30 år och förutom att han har spelat och spelar med både kända och okända artister jobbar han även som producent och han producerar bland annat åt Stevie Wonder och Diddy.



Det är inte varje dag som jag får möjlighet att sitta ned och snacka musik med en världsartist och jag passade på att ha ett intressant samtal om musik med Rodney, han visade sig vara en mycket trevlig och sympatisk man. Jag har all anledning att återkomma till Rodney i ett senare inlägg.



Bilderna i inlägget har jag tagit med en Sony A7s och ett 70-200 samt en Fujifilm X-T1 med 18-55mm. Det var rätt mörkt i lokalen men kamerorna som presterar bra på 6400 respektive 12800 ASA klarade av de dålig ljusförhållandena med bravur.

Text och foto: Mikael Good

 
  

Inlagt 2017-04-20 19:24 | Läst 5394 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver