Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Extra, extra: Så får du många besökare till din blogg!

Detta inlägget handlar om några hjälpande tips för den som kraftigt vill öka trafiken till sin blogg! Det är många som trängs om det lilla utrymmet på Fotosidans blogg och det gäller att synas för att nå en större publik :) Du kanske drömmer om att just ditt blogginlägg ska bli det mest lästa på Fotosidan! Här kommer några bra tips från Coachen som kanske kan hjälpa dig på traven!


© Mikael Good, 2008

Leica M4 en av de sju dödssynderna!

Hur ska man egentligen göra för att få många besökare till sin blogg? Ett sätt kan vara att skriva en riktigt lockande rubrik a la kvällspressens löp. Ett annat sätt är att skriva om gamla tyska mätsökarkameror i mässing eller att återge nya spännande teknikrykten. Ett tredje sätt är att krydda bloggen med ord, namn och meningar som är populära på Fotosidans blogg just nu. Ett fjärde sätt är att blogga flitigt och referera till dina tidigare blogginlägg med hjälp av länkar! Gå gärna igenom de mest lästa bloggarna och se vad de har för rubrik och vad de skriver om för att luska ut vad som kan vara bra att skriva om :) En rubrik som garanterat skulle locka läsare är: "Leica M4 en av de sju dödssynderna!"

Du kan även krydda din blogg med många läsarlockande ord. Om vi tittar på de mest populära ettiketerna i bloggarna just nu så är de: Fotograf Christer Hansson, vinter, musik, blogg, dagens låt, dagens bild, Leica, porträtt, retro, foto, jul, dokumentär, familj, kameralt, se och göra i världens tredje största kommun, Leica M8, Stockholm, personligt, barn och sist men inte minst allmänt. Använder du dessa ord och meningar flitigt i din blogg så får du nog många läsare :)

<Edit> Du kanske undrar varför jag håller på att ändra rubriken och texten i min blogg efter publiceringen, det är också ett bra sätt att få läsarna att återvända och läsa inlägget igen :)
<Edit>


© Mikael Good, 2008

Sist men inte minst tycker jag att du ska väva samman alla mina tips till ett inlägg i just din blogg! Du ska se att trafiken till din blogg kommer att öka markant om du följer mina goda råd :)

"Hey, let´s be careful out there" som Sergeant Phil Esterhaus i Hill Street Blues brukade säga som avslutning på morgonmötet. Skriv inte om något som bryter mot Fotosidans bloggregler


© Mikael Good, 2009

En bra mässingskamera för en hundring

Det är många som tycker om dyra tyska kameror av mässing och gärna skriver långa frestande blogginlägg om hur förträffliga de är! Men en kamera av mässing behöver inte alltid vara fruktansvärt dyr! Det går faktiskt att hitta fina gamla mekaniska kameror av mässing med knivskarpa objektiv för endast en hundralapp, oss emellan så tycker jag att det är roligare att fotografera med en riktigt billig men bra fotoapparat, särskilt som slutresultatet blir lika bra som med en analog kamera och ett objektiv för 10 000 kronor :)

Konica T3 en bra mässingskamera för en hundralapp som det fortfarande går att ta riktigt bra foton med :)

Dagens låt: Boom, Boom - John Lee Hooker

//Chasid

Inlagt 2010-01-27 09:51 | Läst 3819 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Eller så är man rätt så ointresserad av att få många besökare?

Har aldrig förstått varför det ska vara bättre med många?

Tycker att det är helt otroligt att någon öht vill läsa och se vad man gör - vilken grej!

Själv är jag alltid lika häpen när jag får läsare och kommenterar - den dagen jag inte blir häpen längre kan jag inte föreställa mig.

Men kul skrivet.

Och mer ointresserad av tyska mässingskameror än vad jag är kan man nog inte bli!

Fantastiskt vacker bild på kullen... är det en mässingskameras förtjänst måhända! :-)

Tjo!



(ska snart ut och köra bil i snöstormen, så "let´s be careful out there" ska jag ta till mig)
Svar från Chasid 2010-01-27 11:45
Oss emellan så är jag nöjd om jag bara har en läsare :) Jag bryr mig inte heller om listor och placeringar och jag tror inte att de som ligger i topp vad gäller de mest lästa bloggar på Fotosidan gör det heller!

Bilden på kullen är tagen med min stora digitalkamera och på den hade jag monterat det i mitt tycke mest intressanta Canon objektivet EF 135/2.8 SoftFocus :)

Snackade precis med en snubbe från trakterna kring Ö-vik och han sa att de hade full snöstorm däruppe! Men den har inte nått oss i södern ännu!
//Chasid
Ett annat bra sätt att få många läsare är att just skriva om hur man får många läsare.... ;-)
Svar från Chasid 2010-01-27 11:52
Så kan man också tolka det :) Men som jag skrev i mitt svar till Lysa så är jag faktiskt nöjd om bara en person skulle läsa mitt inlägg :)
//Chasid
Hej Mikael!Du tar upp det här med besökare!
Jag kan tänka mig att det fungera så att när man går in och ger en kommentar på inlägget.
Att jag får ett svar.
Du värkar sålla dina svar!
Och då drar man sig att gå in!
Du vänder kappan efter fotografer som du ser något positivt!
mvh Rolf
Svar från Chasid 2010-01-27 12:36
Jag är väldigt tacksam för alla kommentarer, postitiva som negativa :) Att jag inte svarar på alla kommentar betyder inte att jag inte vill göra det utan snarare att jag tyvärr inte hinner... Men jag ska ändå försöka bli lite bättre på att svara på kommentarerna :)
//Chasid
Åh! Fotokompisen hade en T3 på åttiotalet. Snudd på oförstörbar...

/Per
Svar från Chasid 2010-01-27 12:57
En Konica T3 är som en Rysk T34 i princip oförstörbar och den är mycket enkel att reparera :)
//Chasid
Vad gäller många besökare, det känns litet som: "Jag har tagit 10.000 bilder med min kamera på en månad, hur många bilder har du tagit!?" ;)

Och tror även att man måste tänka igen sitt bloggande, tex "passar jag för att blogga?" det är nog första frågan...!?

Sedan tror jag det finns en del "knep"! ;)
Men OBS inte för att lura läsaren,
för då ligger man löst till!!

Men dom "knepen" är inte heller så lätta att beskriva.. ;)

Men för att avsluta med ett tips! Som jag tror på, de är att skriva om något intressant...

Enklare, eller svårare är det inte...
Så tror jag i alla fall...!? :)

Carpe Diem!
Med en M Leica! ;)
Svar från Chasid 2010-01-27 13:53
Du har helt rätt i att det är viktigt att tänka efter innan man börjar blogga och att inte skriva rubriker som lurar läsarna! Jag har tagit efter ditt exempel och går först in och läser ingressen sedan klickar jag mig in på de inläggen som jag vill läsa!

Att få många besökare till min blogg är inte heller mitt mål! Jag började blogga för att vässa min penna och få igång mitt skrivande igen, att det finns de som läser min blogg med intresse ser jag som en stor bonus :) Ser man i backspegeln så var det ett ganska så klokt beslut av mig att börja blogga, att kunna dubblera som både journalist och fotograf har öppnat många dörrar för mig! Vem vet jag kanske får en korttidsanställning som journalist redan nästa månad :)
//Chasid
Ps: 10.000 bilder det kommer jag knappt upp i på ett år :)