Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Leica en av de sju dödssynderna?

Jag är mycket för återanvändning och drar mig verkligen för att köpa nytt, man ska inte göda kapitalet i onödan :) Det finns faktiskt många intressanta objektiv som går att köra på Canon med hjälp av adaptrar och jag har främst fastnat för Leicas fina R-objektiv! För tio år sedan var Leicas objektiv ren och skär lyx för dem med fet plånbok eller för dem som hade sparat och gnetat länge för att få råd med sin dröm. För mig hade det nästan varit som att begå en av de sju dödssynderna att köpa så dyra objektiv. Idag ser det dock annorlunda ut Leica har lagt ned sin R-serie (temporärt?) och jag har kunnat köpa Leica R-objektiv för en riktigt billig peng, exempelvis kostade min begagnade 35´a bara en tiondel av nypriset och 28´an som är med på det sista fotot blev mitt för endast 1300 kronor :)


© Mikael Good, 2005


© Mikael Good, 2005

R-optiken använder jag främst tillsammans med min digitala systemkamera i småbildsformat men jag har nyligen köpt en analog Canon kamera för en hundring så att jag kan använda R-optiken ihop med den när jag vill köra lite på riktigt, för filmkorn det är snyggt :)


© Mikael Good, 2005


© Mikael Good, 2005


© Mikael Good, 2005

Displayen gör mig ofokuserad

Den analoga tekniken pressar användaren att exponera rätt och den digitala tekniken lurar ofta användaren till att exponera fel... Därför kör jag oftast analogt med min digitalkamera syftar ljuset, ställer objektivet i hyperfokal, fuskar lite genom att kolla på displayen en eller två gånger tills det är rätt, ställer kameran manuellt och kör tills ljuset ändrat sig. Bilderna går jag oftast igenom när jag slutat eller har tankat över dem till data-apparaten. Jag gör så för att kunna vara helt koncentrerad på mitt fotograferande och inte missa de snabbt flyende och avgörande ögonblicken, förlitar jag mig till kamerans ljusmätare så blir det tyvärr oftast fel och jag måste kolla på displayen efter varje foto och då blir jag så ofokuserad att jag missar ögonblicken.


© Mikael Good, 2005

Alla bilderna i det här inlägget är tagna med kameran mot ögat. De är inte heller arrangerade.

Lux Et Veritas

Den uppmärksamme läsaren har säkert lagt märke till att jag gjort ett tillägg i rubriken till min blogg - Lux Et Veritas! Jag kände att det var dags att inte bara måla med ljus utan att även måla med sanningen. Lux Et Veritas är latin och betyder Ljus och sanning och tanken med att lägga till Lux Et Veritas i rubriken är att stryka under att jag inte manipulerar mina bilder!


Självporträtt med Leitz Elmarit-R 28/2,8 © Mikael Good, 2009

Dagens låt: Personality Crisis - New York Dolls

//Chasid

Inlagt 2010-01-29 09:41 | Läst 9571 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fin gatufotoblog det bjöds på idag
Svar från Chasid 2010-01-29 09:53
Tack så mycket och vad tycker Herr Borg om dagens låtval?
//Chasid
Herr Svedin tycker att det är ett perfekt låtval som ofta avslutar kvällarna på min krog. Fina bilder och roligt att du ökat antalet bilder i inläggen efter min utmaning:)
Svar från Chasid 2010-01-29 10:12
Personality Crisis låter som en perfekt låt att avsluta kvällen på en krog med, det är nog många som får "Personality Crisis" när de vaknar upp ur sitt rus :)
Jag ska köra vidare med många foton i bloggen det kanske väcker någon som slumrar!
//Chasid
Helt ovetandes gjorde du jag å Jonas Svedin en röd tråd idag. Du tog en New York Dolls-låt, Jonas la upp en bild på en tidning som Lotten som gifte sig med Jerry Nolan gav ut och jag la ut Howlin Wolf med Hubert Sumlin på gitarr, som han spelade ihop med David Johansen för nåra år sen. Tänk så vi fick ihop det du :) Låten är ju för övrigt jättebra och en klar favvo.
Svar från Chasid 2010-01-29 10:24
Det är helt klart en röd tråd! Särskilt som Jonas skrev att de brukar avsluta kvällen på krogen med just Personality Crisis :) En annan röd tråd är att det förekommer rikligt med foton i alla våra bloggar idag och det är en röd tråd som jag tycker att fler bloggare borde väva in sig i :)
//Chasid
Det är inte kvalitet som räknas numera,
utan skicklig marknadsföring... ;)
B)
Svar från Chasid 2010-01-29 10:22
Allt går att sälja med mördande reklam och byggkvaliteten på produkterna hålls nere så att de ska gå sönder ett par år efter det att garantitiden gått ut.
//Chasid
Jag läste bara rubriken, men kommentera måste man ju göra.
Leica!