Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

En klassisk KGB manöver i St. Petersburg

Förra torsdagen var jag ute och gatufotade i St. Petersburg. Den kraftiga vinden virvlade runt snön som föll tätt från himlen, jag fick allt som oftast stoppa in min lilla fotoapparat under jackan för att skydda den mot de ilskna små snökornen. Jag valde att inte gå för nära med min kamera då ryssarna inte är så vana vid gatufotografer och jag tyckte att det kunde vara klokt att hålla en viss distans för att undvika problem.


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2010

När jag vandrat förbi en av nedgångarna till Metron i St. Petersburg upptäckte jag att två skummisar följde efter mig. De var inte medvetna om att jag upptäckt dem och vid en busshållplats gjorde jag en klassisk KGB manöver och sneddade in bakom en busskur utom synhåll för männen, jag gick raskt runt busskuren på utsidan och hamnade således bakom förföljarna. Männen stannade till ett par meter framför mig och spanade förvånat efter mig nedåt gatan, de småpratade med varandra på ryska och jag förstod av deras samtal att de undrade vart jag tagit vägen. Till sist vände de sig om och fick syn på mig där jag stod och tittade strängt på dem med båda mina händer på höfterna. Männen ville inte möta min blick utan tittade bort, vände på klackarna och lommade sedan snabbt iväg nedför gatan.


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011


St. Petersburg © Mikael Good, 2011

St. Petersburg © Mikael Good, 2011


Dagens låt: Down the Dolce Vita - Peter Gabriel

//Chasid

Inlagt 2011-03-16 16:49 | Läst 12590 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Skojigt med gatufoto från denna plats! Undrar om de som föröljde dig planerade att råna dig på kameran?
Svar från Chasid 2011-03-16 20:23
Tack för din kommentar Ernst! Jag tror att de hade tänkt att försöka råna mig på kameran men mitt uppträdande skrämde dem, de trodde förmodligen att jag var en civilpolis :-)
//Chasid
Men sedär, förra torsdagen var jag också i St. Petersburg! Vi kanske sprang förbi varandra med kamerorna i högsta hugg...
Svar från Chasid 2011-03-16 22:32
St. Petersburg är vackert så här års :) Var du där hela veckan? Jag var i St. Peterburg tom fredag förra veckan. Jag var ledig ett par timmar på torsdags förmiddagen och då passade jag på att gå ut och få lite frisk luft. Min fotoapparat var mest innanför jackan pga vädret, den lilla rackarn är ju inte vädertätad och den stora fotoapparaten som är vädertätad låg i tryggt förvar på hotellet.
//Chasid
pennywally 2011-04-13 18:57
Nu missade jag helt att du svarat. Jag åkte vidare mot Sochi den 11e, alltså på fredagen. Här är jag fortfarande, men nu är det bara två veckor kvar på den här Rysslandsvistelsen :( Spenderade fyra månader i Petersburg förra våren, och vilken härlig stad det är... Måste nog testa den på sommaren nästa gång, det lilla jag fick smaka av det förra året var fantastiskt. Ha det gott!