Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Välkommen till folkrepubliken Jönköping

När jag var nere i Jönköping för ett par månader sedan la jag genast märke till den nya flaggan som vajde framför rådhuset. Det var varken en svensk flagga eller Jönköpings stadsvapen utan Folkrepubliken Kinas flagga. Kan det vara som så att Jönköpings kommun har övergått i kinesisk ägo? Snart lägger nog kommunfullmäktige in ett förslag om namnbyte från Jönköping som förvisso är ett ganska så kinesiskt klingande namn till Jön-Schö-Ping :)

Om ni undrar över de konstiga färgerna på bilderna så beror det på att jag har använt mig av en kraftigt utgången Porta Pro 400 VC film som egentligen hade mått bäst av att hamna på återvinning än att laddas i en kamera, resterande rullar kommer att möta det ödet och jag kommer att fortsätta på min heldigitala väg!





Rådhuset i Jönköping © Mikael Good, 2011

Dagens låt: Byråkrater - ROOT Republic

//Chasid

Inlagt 2011-05-28 18:40 | Läst 7350 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Hehe "Jön-Schö-Ping"
Svar från Chasid 2011-05-29 13:25
En bekant sa att han var från Jönköping när han var i Peru. Peruanerna tyckte att han såg lite väl västerländsk ut för att komma från Kina :) Jag brukar säga att jag är från Huskvarna när jag är ute och reser och det är ovanligt många som känner till Huskvarna och som vet att det är Sveriges huvudstad :)
//Chasid
Hmm.. å Norrköping e ju Peking. Nu jäklar händer det grejer
Svar från Chasid 2011-05-29 13:26
Snart byter dom namn till Bejing :)
//Chasid
Värre färger har jag sett. Men bilderna är lite gryniga. Framkallar du själv?
Svar från Chasid 2011-05-29 13:27
Det är ett proffslabb som har framkallat, men filmen var för gammal därav de gammaldags färgerna och det gryniga kornet.
//Chasid
Kan se en litet problem med att kombinera Jönköpings religiösa sida med Kinas mer skeptiska inställning till religioner. Men det kanske går att jämka ihop. En liten namnändring av torget till "Himmelska fridens torg" borde ju gå hem i båda lägren.
Svar från Chasid 2011-05-29 13:32
Det blir nog svårt att kombinera det borgerliga flerparti-styret i Jönköping med kinas enpartisystem :) I Kina börjar det anas en ljusning för kristna och muslimer medan det har blivit ett tuffare klimat mot både kristna och muslimer i Sverige de senaste åren, så just den övergången går nog ganska så smärtfritt!
//Chasid