Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Dokumentärfoto handlar om att ha respekt för individen!

Nu har jag precis kommit hem från ännu en reportageresa. Den här gången har jag varit i Ryssland. För mig handlar dokumentärfoto om att ha respekt för individen. Det är viktigt för mig att komma nära och det gör jag genom att bygga relationer med dem jag porträtterare och att visa dem både respekt och kärlek. Jag engagerar mig i deras situation och gör allt för att de ska få det stöd som de behöver. Det är mycket viktigare för mig att människan kommer fram i mina berättelser än att jag själv ska vinna ära och berömmelse.


© Mikael Good, 2011

Jag kommer nu att gå igenom mitt material från Ryssland och skriva ihop ett par berättelser som kommer att publiceras i olika medier under våren. Bilden ovan kommer att ingå i ett av reportagen om Gud, redigerarna och layoutarna vill :) I vilket fall som helst så kommer den att ingå i en utställning när bilderna väl mognat färdigt!

 


Dagens låt:
Old Man - Neil Young

//Chasid

Inlagt 2011-03-12 17:10 | Läst 9546 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det ska bli spännande att följa de här berättelserna. Neil Youngs album Harvest är suveränt bra och full med bra låtar. Old Man är en av dem.
Svar från Chasid 2011-03-12 18:51
Tack för din kommentar Torbjörn! Det är inte säkert att berättelserna kommer att publiceras i min blogg men jag kommer att lägga upp länkar till dem om de kommer att publiceras online! Ska man ha en platta av Neil Young i sin samling så är det Harvest man ska ha enligt mig!
//Chasid
Det var en kraftfull bild! Inte vacker direkt, snarare störande. Är det fräckt att fråga om den är arrangerad?
Svar från Chasid 2011-03-12 21:51
Tack så mycket för din kommentar Ernst :) Bilden är helt oarrangerad, det händer att jag arrangerar bilder men det är mest när jag tar gruppbilder. Bilden behöver egentligen en förklarande text. Texten kommer jag att sätta ihop till reportaget och till den framtida utställningen.
//Chasid
Ser framemot att få läsa dina texter och se dina bilder från Ryssland!
Svar från Chasid 2011-03-16 20:50
Tack för din kommentar Rauni! Två publiceringar är redan klara. Hoppets Stjärnas månadsbrev som kommer i mitten av april och tidningen Junia i juni.
//Chasid