"Måla med ljus - Les Grands Moments"

Frilansreporter, fotojournalist och rockfotograf. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Missa inte måletIdag är det målgång för Blogg100 utmaningen som går ut på att skriva ett inlägg om dagen under 100 dagar. För mig som har varit sjukskriven har skrivandet tillsammans med regelbunden motion varit bra terapi mot den envisa arbetsutmattning med tillhörande depression som drabbat mig.

Främst har jag bloggat om rockfoto under Blogg 100 utmaningen. De flesta inläggen har handlat om rockfoto men jag har också givit plats åt andra ämnen. Inläggen om övergivna platser och om Urban Exploration samt inlägg om Huskvarna och Jönköping har lockat många nya läsare till bloggen.

Jag kommer att fortsätta att skriva inlägg och lägga upp dem i bloggen. Men jag tror inte att det kommer att bli ett inlägg om dagen. Nu kommer jag att lägga lite mer tid på inläggen innan jag publicerar dem. Och jag kommer fortsätta att skriva om övergivna platser, Urban Exploration och även publicera ett och annat inlägg om rockfoto framöver.

Bilderna i inlägget tog jag på en internatskola i Ryssland. Jag var bland annat där för att göra reportage om barn som växte upp på internatskolor. Jag skulle gärna återvända till Ryssland. Jag tycker mycket om landet och människorna.Text och foto: Mikael Good

 

Postat 2017-06-08 15:20 | Permalink | Kommentarer (2) | Kommentera

Rockfoto - LeviticusTrots att de har turnerat runt om i världen och att deras skivor hyllats av recencenter  både i Sverige och utomlands är hårdrockbandet Leviticus från Skövde ett tämligen okänt band för många svenskar.

Leviticus  Leviticus
Leviticus  Leviticus

Bandet bildades 1981. 1985 kom skivan The Strongest Power ut. Skivan fick bra recensioner bland annat skrev den engelska rocktidningen Kerrang att skivan var en av årets bästa. Recensionerna ledde till att många köpte skivan och Leviticus fick sitt internationella genombrott. I slutet av 1980-talet turnerade bandet i USA, Canada, Europa, Australien och Sovjetunionen.

Leviticus  Leviticus
Leviticus  Leviticus

I början av 1990-talet bestämde sig medlemmarna i bandet för att ta en paus. Leviticus återförenades 2003 och sedan dess har de gjort ett par spelningar. Idag består Leviticus av Peo Pettersson, sång. Björn Stigsson, gitarr. Håkan Andersson, basgitarr och sång. Kjell Andersson, trummor och Niklas Edberger, keyboard.

 Leviticus Leviticus
Leviticus Leviticus 

Jag fotograferade bandet när de spelade på Gullbrannafestivalen 2016. Trots att medlemmarna börjar att komma upp i ålder lät det fortfarande fräscht, vitalt och spelglädjen den fanns kvar.

Text och foto: Mikael Good

 

Postat 2017-06-07 18:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Överskottet går till välgörande ändamålFör skoj skull försökte jag räkna ut hur många av mina bilder som har publicerats i tryckt media eller visats på TV runt om i världen de senaste 10 åren. Mellan tummen och pekfingret tror jag att mina bilder publicerats 1500 gånger, adderar man webbpubliceringar går det att mer än fördubbla den summan.

Hade jag tagit betalt för bilderna hade jag kunnat få in en rejäl slant. Men så länge som jag har ett jobb och en inkomst har jag bestämt att pengarna som kommer in på bildförsäljning ska gå till välgörande ändamål. Jag skulle ändå bara köpa kameror och objektiv för pengarna och då är det bättre att de får vara med och se till så att barn får utbildning!

Text och foto: Mikael Good

 

Postat 2017-06-06 12:10 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Rockfoto - Fotografen är mer Rock’n Roll än bandetUnder min tid på högskolan fotade jag många konserter åt studentkårens tidning. Som så många andra studenter festade jag ganska hårt. På en spelning med Stefan Sundström på studentkåren fällde han följande kommentar om mig när jag satt lutad mot en högtalare med en öl i ena handen och kameran i den andra:
- Fotografen är med Rock’n Roll än bandet.

Tyvärr blev bilderna där efter och det var mer tur än skicklighet om en bild blev användbar eller inte. Oftast resulterade det i en massa underliga bilder som gjorde att bildredaktören slet sitt hår i ren förtvivlan. Sedan 18 år tillbaka är jag nykterist och det har lett till att mina rockfoton blivit betydligt bättre och bilderedaktörerna är numera nöjda med bilderna som jag levererar.

Bilderna på Stefan Sundström är sedan länge försvunna. Men jag hittade den här bilden från början av 1990-talet på sångaren i ett band som spelade punk och garagerock. Jag har skrivit "Lupinejnen" på baksidan av bilden men jag tror att bandet hette något annat.

Text och foto: Mikael Good
Postat 2017-06-05 18:27 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Rockfoto - Union Carbide ProductionsEtt av mina favoritband är göteborgsbandet Union Carbide Productions. De spelar energiskt driven rockmusik av allra bästa sort som hämtat sin inspiration från band som The Stooges, MC5, New York Dolls med flera. Union Carbide Productions har i sin tur inspirerat en hel del artister både inom som utanför landets gränser. 1993 splittrades UCP. Sångaren Ebbot Lundgren bildade The Soundtrack of Our lives tillsammans med gitarristerna Björn Olsson och Ian Persson (bilden).

Bilden på Ian Persson och Emrik är tagen i början av 1990-talet. Jag använde en Minolta 7000i laddad med Tri-X samt ett 35mm.

Text och foto: Mikael Good

Postat 2017-06-04 16:58 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera
Föregående 1 2 3 ... 253 Nästa 
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt