Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Med fotzoom på Apkul höstfest

Lördagen den 25 september var det en riktigt kul höstfest för alla Världens Barn på A6 center i Jönköping. Pga av lokala medias ointresse för Världens Barn valde jag att ta med mig min "lilla" fullformatare med tejpad logga och ett 35 mm objektiv för att dokumentera händelsen. Det här med att bara välja en 35 mm med fotzoom gjorde att jag blev betydligt mer aktiv och i vissa fall ganska så närgången, men det är bara bra det ger liv åt bilderna :) En annan fördel med små objektiv med fotzoom är att jag kan jobba ganska så fritt och obemärkt, det är ytterst sällan att någon stör mig genom att fråga mig vilken tidning jag jobbar på, vilket är vanligt förekommande när jag har för stor kamera och för stort objektiv.



Det fanns något kul att göra för både gammal och ung på höstfesten. Men målet för dagen var inte bara att ha kul, det viktigaste var att få in en riktigt bra slant till Världens Barn. Vi samlade in 12 226 kronor till Världens barn på A6 i lördags. Pengar som kommer att användas till att ge behövande barn i världen, utbildning, hälsa och mat.



På tal om något helt annat. Det kommer snart att bli ispremiär för min utställning Greetings From Latvia! Du läste rätt! Utställningen kommer att visas på Hockeyarenan Fjällräven Center i Ö-vik den 1-12 november. Att ta utställningen till folket är ett mycket lyckat koncept och jag har genom att ställa ut på IKEA och diverse köpcentrum nått en betydligt större och bredare publik än om jag gått den traditionella vägen och ställt ut på gallerier. 

Hellst av allt hade jag lagt in ett bildspel från Flickr här men det fungerar tyvärr inte men du kan se fler bilder från Apkul höstfest här

Dagens låt: Papa San 'Ina the Gettio'

//Chasid

Inlagt 2010-09-28 16:26 | Läst 7793 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Underbart bildreportage, sån här är bland det bästa jag vet! 35 mm och fotzoom är verkligen perfekt för detta slags foto. Jag bara måste ha en fast vidvinkel själv, när det nu kan bli.

Fast tejpad logga fattade jag inte.
Svar från Chasid 2010-09-29 18:32
Det är alltid kul att köra reportage särskilt som inte förväntningarna är allt för höga på mig att jag ska leverera mästerverk :)

Tejpad logga funkar bra i ruffiga miljöer då jag inte vill skylta allt för mycket med kamerorna! Men tejpad logga är också ett bra medel mot prylnissar som vill spana in vilket kameramärke jag kör med :)

Om jag inte minns fel kör du med 1,5 crop, det finns många bra begagnade 24 mm som skulle passa bra som "fotzoom" på din kamera.
//Chasid