Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Pressfrihet i bloggen!

Det här med att jag inte får skriva precis vad jag vill i min blogg är ganska så tråkigt just nu... Jag önskar att jag hade full pressfrihet när jag bloggar... Sitter inne med en hel del grejer som jag gärna skulle delat med mig av till mina läsare och nationen. Men risken är överhängande att jag i nuläget skulle få lite väl stora problem om jag tryckte på spara knappen och publicerade inläggen.


Unidentified Flying Object © Mikael Good.


Dagens låt: Unidentified Flying Object - Lary Norman

//Chasid

Ps: Legenden Günter Wallraff är i farten igen !

Inlagt 2009-10-09 10:29 | Läst 7537 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ok, nu har du gjort mig nyfiken! Ajjabajja, inte skriva fritt i blogg, farligt!

;O)
Svar från Chasid 2009-10-09 11:03
Jag tror att inlägget skulle röra om lite i grytan men det skulle antagligen leda till en fet stämning och då är det bättre att fega ut och låta bli :)
//Chasid
lika bra å flytta till nord-korea
Svar från Chasid 2009-10-09 10:54
Nordkorea är fint vid den här tiden på året :)
Kanske åker dit nästa år!
//Chasid
Har du ingen annan blogg du kan länka till?

Skulle gärna läsa!

Också här förstås, jag anser att ordet är fritt.
Svar från Chasid 2009-10-09 11:33
Även jag anser att ordet är fritt! Men ordet är inte så fritt som man vill när allt kommer omkring, se bara vad som hände Silja Sjödin när hos sa sanningen i sin blogg.
//Chasid
Meddelarfriheten är lagstadgad. Tryckfriheten är grundlagsskyddad. Ändå kanske inte allt som behöver sägas kommer fram. Men det är stor skillnad om det är något som har mänskliga rättigheter och demokrati att göra, eller bara kittlar vår nyfikenhet... Jag antar att ditt tänkta inlägg hörde till den senare kategorin.
Svar från Chasid 2009-10-09 11:38
Det är mycket som behöver sägas som tyvärr inte kommer fram, meddelandefriheten tummas det redan på i bloggvärlden men hade jag en stor tidning i ryggen så skulle jag kanske tala ut redan nu! Mitt inlägg ligger i gråzonen mellan demokrati och nyfikenhet, vem vet jag kanske publicerar det efter årsskiftet!
//Chasid
Ja-aaaa, jag har fått heta "brud-jävel" efter en blogg här!
Tänk så illa det kan gå när man föreslår att man ska vara snälla mot varandra! ;O)

Ibland blir reaktionerna inte riktigt så illa som man befarar. Ibland blir de bara otroligt patetiska och sorgliga med snudd på skrattretande.

Just bloggvärlden har inte så många fällande domar för förtal, men se till att du väljer rätt ställe att publicera bloggen på!

Har du tort om fötterna så är det ingen fara.
Kolla upp fakta och se till att förankra bloggen hos någon/några som kan stötta upp dig.

Sedan kan du ju alltid binda fast dig så att du inte blåser bort!!!!! ;) Stormar i vattenglas ser alltid större ut under förstoringsglas.
Svar från Chasid 2009-10-09 13:10
Jag har sluppit ifrån de värsta stormarna i min blogg, men det kan även bero på att jag valt att inte skriva om allt i min fotoblogg, det finns en hel del regler om vad man får och inte får skriva om här på Fotosidan och jag vill hellst inte tumma på de reglerna även om jag promenerar lite utanför gränsen ibland :)
//Chasid
Det är väl nån kamrapryl förstås, och det kan jag vänta med att läsa om nästa år.Jag är inte nyfiken.Du kanske vet resultatet Danmark-Sverige.Det vet jag också.Danmark vinner./Kenneth
Svar från Chasid 2009-10-09 13:05
Nej det är ingen kamerapryl, jag skriver inte om kameraprylar längre :) Det ena inlägget är en sak som rör landet och det andra inlägget har en mer lokal prägel! Men en publicering i nuläget kan skapa problem för mig därför väntar jag!
//Chasid
Man kan väl knappast klandra Fotosidan för att ha restriktioner för vad som får sägas och påstås på en webbplats som dom ansvarar för.

Starta en fristående blogg, eller publicera i något annat sammanhang, som innebär att du blir ensam ansvarig för de påståenden som du gör dig skyldig till. Då kan du säga vad du vill!

Men, yttrandefriheten innebär ju faktiskt inte att man kan säga vad som helst, utan straffpåföljd. Vad gäller just den här webbplatsen så är Fotosidan ansvarig för vad som publiceras. Samma situation råder t ex på webbaserade tidningar som har bloggar knutna till tidningen.
Svar från Chasid 2009-10-09 15:16
Jag har aldrig klandrat Fotosidan för att de har restrektioner för bloggarna! Det här är en fotocommunity och jag tycker personligen att fokus på ett eller annat sätt ska ligga på foto i bloggarna! Även om jag själv går lite över den gränsen ibland :)
//Chasid