Multireporter och opinionsbildare. Det som står i min blogg är mina högst privata tankar och åsikter.

Riktigt nära i vårsolen med vidvinkligt macro





Fotona hade varit omöjliga att ta med min fullformatare, men med min lilla GR-D var det inga problem! Små sensorer har en stor fördel och det är möjligheten till ett riktigt stort skärpedjup! Att jag kan fota på bländare 5.6 gör även att jag oftast kan handhålla kameran vid makrofotografering. Fotona på vitsipporna och gulblomman är givetvis omanipulerade.

Jag skissade på det här inlägget redan i går kväll och det är lite märkligt att Johan Ericsson var inne på ungefär samma tankar och hann slå mig på mållinjen med sitt inlägg: Macro med Ricoh GR-D II 5,9 mm = "larger than life" ;-)  helt klart så är Ricoh GR-D en utmärkt kamera för makrofoto, då den har utmärkt närgräns i kombination med ett riktigt bra objektiv!

Fotona i sig är inte märkvärdiga, det är brödbilder och brödbilder ger mig pengar så att jag kan köpa in det som jag behöver i utrustningsväg och lite till. Tyvärr så går det fortfarande trögt för mig att sälja de fotona som jag står för, men det kanske lossnar någon gång!

Dagens låt: Direct Me - Otis Redding

//Chasid

Inlagt 2008-04-21 08:42 | Läst 9797 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ja, de där små censorerna har ju fått kritik för att ge för stort skärpedjup. Men här funkar det ju bra. Gillar bilderna! Är det GR-D eller GR-D II du har? Kan du inte köra lite gatufoto med sv/v direkt i kameran och lägga upp några bilder? Vore kul att se hur det blir!:)
Svar från Chasid 2008-04-23 13:25
Till gatufoto så är jag inte riktigt nöjd med min GR-D. Pga den lilla sensorn så har Ricoh'n en tendens att fräta ut högdagrarna. Sigmas DP-1 är med sin större sensor betydligt bättre till gatufoto, jag har sett bilder som tagits med den kameran och de var nästan i klass med bilderna från min fullformatare gällande hög- och lågdagerteckning! Jag kommer säkerligen att köpa en Sigma om ett par år, eller när plånboken tillåter.
Mvh//Chasid