Tidskrävande rivning

Nu håller man på att ta ner de gamla silosarna i Norrtälje. Stod och tittade ett tag och det verkar ta lång tid med kulan från kranen och snabbast hade nog varit att spränga men det var nog för stor risk för omgivningen i hamnen.

Inlagt 2015-07-08 16:01 | Läst 2106 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Häftigt! Jag skulle vilja se en rivning av ett stort hus i verkligheten någon gång.
Hälsningar, Bjarne
Bra att de river eländet tycker jag, som inte är någon vän av dessa jättestora betongklumpar. Men en del andra tycker annorlunda och vill bygga om dem till något nyttigt. Ja, detta tycks vara en tidskrävande rivningsmetod.
Jag ska dit i morgon, dom var nog inne på sprängning från början men har för mig att själva kajområdet var för ostabilt, sen dånar det och dammar också, kanske inte så populärt under turistsäsongen.

Kenneth
Inte konstigt det tar tid med den lilla kulan till det betongtornet... ;) Det är mäktigt att se när dom river fastigheter som är stora. Det krävs lite teknik och finess helt klart för att inte ställa till bekymmer.
Ha det bra!
//Micke
Jag dokumenterade rivning av silon i 'min' stad förra hösten. Det var kul att följa kulans arbete.
En riktigt mulen dag ser det ut som. Och kulan ser liten ut när man tittar på vad som ska ner. Undrar hur det går till att riva riktiga skyscrapers i tätbebyggda städer som NY? Förr eller senare måste väl en och annan skyskrapa också ner?/ Björn T