Lagom luddiga tankar om fotografi och bilder av omvärlden med Färingsö som utgångspunkt

Lästips: PHOTOGRAPH #11

Om du sörjer nedläggningen av tidningen FOTO så rekommenderas senaste numret av kanadensiska e-tidningen PHOTOGRAPH som tröst. 294 sidor med portfolios, intervjuer och artiklar med fokus på bild. Och inte en enda annons eller pryltest! Jag fastnade för Ken och Michelle Dyballs fantastiska bilder från Afrikas savanner. Perfekt att gosa ner sig i favoritfåtöljen med, när blötsnön faller utanför fönstret.

Ha en skön söndag!

Inlagt 2015-02-01 12:47 | Läst 2900 ggr. | Permalink
Snygg tidning.

De har inte så många tecken per sida, så en text blir på många sidor fler sidor jämfört med en tryckt tidning. De har ju inte heller någon kostnad för tryck och distribution, så de kan ösa på med bildsidor.

Detta är kanske framtiden. En stor del av kostnaden för en tryckt tidning går till tryck, distribution och till tidningshandlaren. För en digital produkt går en större andel av intäkterna direkt till redaktionell produktion.
Svar från Thomas Johansson 2015-02-01 16:11
Hej Magnus! Du har rätt i att de ekonomiska förutsättningarna för en ren e-tidning är helt annorlunda är för en pappersproduktion. Jag gissar att Photograph bygger på en hel del ideell verksamhet som kan påverka uthålligheten, men just nu tycker jag den är både snygg och läsvärd. Jag trivs bra med att läsa på iPaden, men det är fortfarande mer känsla i riktigt papper. Mvh Thomas
Jag blev litet tveksam att gå in och titta,
för det stod ju att den va för kreativa fotografer... ;)
/B
Svar från Thomas Johansson 2015-02-01 16:12
Åjo vars... din kreativitet är det inget fel på Bengt! Mvh Thomas
Har inte kollat än men fin tips, tack!/ Björn T
Svar från Thomas Johansson 2015-02-01 16:13
Ja ta en titt! Mvh Thomas
Nej, jag tänker inte sörja FOTO´s nedläggning. Hela tidningsbranschen kämpar. De gamla stötarna kämpar emot och sörjer, samtidigt som de själv kanske inte ens prenumererat på en bra stund. "Sorg", falsk sorg eller??
Tidningsbranschen står inför samma faktum som musikindustrin. Förändring.
Vinyl, till och med CD håller på att bli historia. Papper likaså... så nej, jag tänker inte sörja. Utmaningen ligger i att skapa Fototidsskriftens "Spotify".... Vinna eller försvinna...

Utmaningen ligger inte i kreativa fotografer. Utmaningen ligger i kreativa publicister... Tycker jag!! //PeterL