Blandade naturbilder från 2013

Insåg att jag har några naturbilder från några olika fototurer som jag ville piffa till och lägga upp på bloggen.

Börjar med några bilder från i början av denna "vinter" när det faktiskt var minusgrader och lite frost ute. Tog en promenad på berget bakom huset och provade min nyinköpta 1,7ggr konverter. Bilderna är tyvärr tagna utan stativ, så jag fick "boosta" skärpan efteråt.

Sedan lite senare i "vinter" gick jag runt och fotograferade vid Delsjön och såg dessa löv ligga och vila i vattnet.

Sedan i mellandagarna var jag nere i Skåne och såg lite flyttfåglar.

Till sist så har jag fått tips av Mikael hur man ska använda Nik SW, som är ett trevlig plug in till bl.a. Photoshop. Fick det att fungera till PS CC och lekte lite med några bilder från i somras som jag tog nere i Skåne. De första två bilderna är från Söderåsens nationalpark. Det är samma bild som jag redigerat på olika sätt, den första är en klassisk redigering till Svartvitt i Photoshop, den andra har jag gjort med hjälp av Nik SW.

Nästa två bilder är också från i somras i Skåne och redigerade med Nik SW, där den första är en IR bild.

Gott Nytt Fotoår till er alla! :-)

Inlagt 2013-12-31 14:37 | Läst 2971 ggr. | Permalink
Många fina bilder! Mina favoriter är den första, den svartvita trädbilden och den sista. Tror att den sista vinner totalt. Vilken härlig rymd i bilden och supersnygga moln! Sädesfältet är en perfekt bakgrund.
Hälsningar
Bjarne
Svar från DynamicPhoto 2014-01-07 19:19
Tack Bjarne.
Den sista är en favorit från detta året. Det roliga är att jag tidigare har sett trädet från andra hållet och då är bilden inte lika intressant, så jag är glad att jag såg vyn från denna vinkel.

Mvh
Andreas
Snyggt! Gillar landskapsbilderna och de svartvita/IR bilderna från skogen speciellt! Landskapsbilden med fåglarna har härliga "lager" i sig, som skiftningar. Rent och snyggt. Skogsbilderna är härligt mjuka och påminner lite om djungel. Sista har en perfekt rymdkänsla och himlen är mäktig!
Happy 2014! =)
Svar från DynamicPhoto 2014-01-07 19:21
Tack Mikael!
Fast bilderna i skogen är inte IR.
Det är kul med tele som trycker ihop djup på det sättet. :-)