Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Att angöra en annan hamn

ger möjlighet,

  att se nya motiv och att få nya infallsvinklar.

Fast ibland blir det ändå rysligt likt det man brukar se....

Jag antar, att det tyder på viss mental inskränkthet..

Farligt nära fanatiskt nörderi.

Inlagt 2015-05-27 22:36 | Läst 2195 ggr. | Permalink


(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Nej då inte inskränkthet och inte fanatiskt nörderi.
Man får vara tacksam för det som bjuds och göra det bästa av det.
Eller inte göra något alls vilket är skönt ibland.
Ha go torsdag
Gun-Inger
Svar från Karuzzell 2015-05-28 11:07
Vad jag menade var, att jag inte tog tillvara allt det, som faktiskt bjöds utan istället stannade kvar inom mitt vanliga register. Att mina 'fågelglasögon' hindrade mig, att se det som inte hade vingar.
Hoppas, att du får en skön dag oavsett hur eller var du tillbringar den!
Eva
Gun-Inger Arvidsson 2015-05-28 16:59
När du skev detta till mig hade jag så kul med en hund som var med sin husse som skulle
byta fönster till oss. Du skall få se fina hunden i en blogg.
Ha go kväll.
Gun-Inger
Svar från Karuzzell 2015-05-28 20:35
Det ser jag fram emot!
Den babyblå dörren spelar i en egen division, rasande vacker med dess patina.
Svar från Karuzzell 2015-05-28 11:08
Det fanns många motiv både i hamnen och annorstädes, som var rasande vackra.
Ändå blev det mest fokus på fåglar. Jag måste nog skärpa mig.
Ha det gott!
Eva
Mental inskränkthet och nörderi besitter jag. Plus att jag är språkpolis. Det heter att angöra en hamn inte anlägga som betyder bygga en hamn. Men jag gillar verkligen dessa två hamnbilder. På riktigt.
Svar från Karuzzell 2015-05-28 11:02
Och jag gillar verkligen, att du påpekade mitt misstag. Jag är vanligen väldigt petig både när det gäller grammatik och ordval och rådfrågar ofta Svenska Akademiens ordbok om jag är tveksam om ett ords valör eller stavning. Här blandade jag samman 'en båts anläggningsplats' med verbet 'anlägga' och valde bort 'att angöra', som jag i farten förknippade med 'att angöra en brygga'.
Jag ändrade genast rubriken.
Nu skulle jag kunna vilja dra en gammal filt över huvudet eller likt svalan slinka in i det dunkla men jag är tacksam både för att du såg och för att du gjorde mig uppmärksam på det felaktiga ordvalet. Jag brukar inte själv agera polis men grinar desto oftare illa, när jag ser någon misshandla språket. Eftersom jag inte har ett perfekt språk, har jag också förståelse för att andra inte ser eller hör 'grodorna', som får mig att reagera. Det finns ju de, som inte bryr sig eller rent av tar illa vid sig om språkliga brister uppmärksammas men jag tar alltså tacksamt mot din rättelse. På samma sätt som jag uppskattar kritiska synpunkter på mina bilder...
Dessutom är det roligt, att du uppskattade bilderna!
Var det kanske det felaktiga ordvalet, som fick dig att titta in på min blogg?
Med vänlig och tacksam hälsning
Eva
Björn Wångblad[BF] 2015-05-28 11:30
När jag tänker på det har jag nog själv inte helt rätt.
Man anlöper en hamn och angör en brygga tror jag det heter. Jag fastnade för den första bilden för jag är gammal före detta seglare och jag gillar komposition och färgerna, mest den blå dörren.
Svar från Karuzzell 2015-05-28 18:12
Hedersamt påpekande men nu får rubriken stå kvar. Egentligen kunde jag ju nöjt mig med att säga, att det handlade om att komma till en ny plats.
Får mig att fundera lite,är inte säker på vad du menar, jag menar med inskränkthet och nörderi. Fick för mig att det är en fågel där under bryggan och då skulle du kunna avse att det blev en fågel trots att du säger att du har möjlighet till nya motiv och vinklar. Oavsett har det nog inte med nörderi eller mental inskränkthet utan intresse att göra. När jag tittade på din hemsida för ett tag sen fanns det bra mkt mer än fåglar för övrigt.../ Björn T
Svar från Karuzzell 2015-05-28 18:21
Du tolkade texten och min andemening helt rätt. Min egen fundering handlade om när intresset passerar gränsen till det fanatiskt nördiga och hur bra det i så fall är. På min hemsida finns två andra intressen, som när jag gjorde den upptog all min tid och engagemang. Först i väldigt många år min trädgård och därefter under flera år mina hundar. Nu är det fotograferandet och då framför allt fågelfotograferandet, som antar lätt fanatiska former och detta får mig att granska mitt beteende med självkritiska ögon. En delförklaring till att det ständigt är fåglar, som hamnar på mina minneskort är, att det oftast sitter ett teleobjektiv på kamerahuset för att inte missa tillfällen, som snabbt är över och därmed blir jag dubbelt påverkad. Men valet är ju mitt. Det är jag, som väljer objektiv.
Ha det bra!
Eva
Alltid kul med något nytt framför kameran! Nördar är vi nog allihop på något sätt, och jag definitivt på flera. Tänk att du fick med en fågel på sista bilden också, som är lätt att missa! Färgerna i första bilden samspelar bra.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Karuzzell 2015-06-01 15:08
Kul, att du såg svalan i alla fall! Nörderi kan nog vara av både godo och av ondo. Det gäller att hålla sig på linan (eller rättare sagt att hålla kvar balansen), samtidigt som man tänjer och sträcker sig för att lära sig mer eller bli bättre inom det där smala området. Att tangera det fanatiska nörderiet innebär i mina ögon, att stänga dörren för andra upplevelser.
Ha en skön vecka!
Eva