Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

I hörnet stod en docka

 

I veckan besökte vi ett museum.

I ett hörn stod en gammal skyltdocka iförd tidstypiska underkläder.

Eftersom jag tycker, att det är roligt att testa att fotografera det mesta, inklusive människor och kläder och eftersom ingen i min bekantskapskrets vill  ställa upp som fotomodell, kastade jag mig över den stumt samtyckande dockan.

Jag kan inte klaga över hennes samarbetsvilja eller poseringsvana.

Hon putade med brösten, sköt fram underlivet och hängde lite nonchalant mot väggen.

När jag kände mig nöjd med leken, sjönk hon på tillbaka in i sin hörna och hon vinkade lite avmätt när jag vände henne ryggen och lämnade henne.

Jag tror, att hon gillade att på nytt vara i fokus en stund.... 

Fler bilder från samma fototillfälle kommer i ett utförligt inlägg lite senare.

 

Inlagt 2014-11-01 14:35 | Läst 2557 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Den gillar jag! Gjorde ett antal bilder just på en docka för ngt år sen när jag gick en fotokurs på Kulturama. Det var inget som ingick i kursen, jag bara hittade (delar av) en docka som triggade min fantasi. Roligt!/ Björn T
Svar från Karuzzell 2014-11-02 18:50
Jag tackar! Visst kan en docka, eller faktiskt nästan vad som helst, trigga igång fantasin. Utan krav och förväntningar känner man sig dessutom lätt fri att sväva ut i övningar man nog inte skulle ha gjort annars. Här blev det väldigt skruvat. Din egen dockbild är vacker och vemodig och din text förstärker intrycket. Fint!
Eva
Vet inte riktigt varför det triggade mig men tror att en orsak var att jag kände mig totalt fri att använda min fantasi. En av bilderna är den här
http://www.fotosidan.se/gallery/viewpic/3140005.htm
som jag sen också skrev en text om hennes tårar till.

Björn T
Kul fotolek med dockan. Bild nummer två gillas bäst.
Svar från Karuzzell 2014-11-02 18:53
Jag hade roligt med kameran och inlägget blev rätt skruvat...... Tvåan är väl kanske den mest 'seriösa' i serien.
Tack för din kommentar!
Eva
Bra fotograferat! Jag gillar att färgerna går ton i ton och även "ljusgrafiken" på väggen. Dessutom ser hon riktig fin ut för att vara docka :-) Andra bilden gillar jag bäst.
Svar från Karuzzell 2014-11-02 18:57
Tack Wolfgang! Det gläder mig, att du uppskattade min lilla lek. Jag har nog fotograferat dockan förut men denna dag gav ljuset och skuggorna nya förutsättningar, som jag inte kunde motstå. Tack speciellt för dina synpunkter.
Att bilderna hänger ihop i både blogginlägg och på utställningar finner jag också tilltalande men det är inte alltid jag själv är konsekvent på bloggen. Skuggor och speglingar är alltid tacksamma och roliga att utnyttja.
Ha det bra!
Eva
Fin bild på dockan fint ljus och toning Alla bilderna är bra var och en på sin bild Ha en skön helg : ) // Gert
Svar från Karuzzell 2014-11-02 19:00
Tackar för din kommentar! Även om fågel- och naturbilderna flödar över i mitt arkiv tycker jag, att det är roligt att försöka mig på något annat också!
Ha det riktigt bra!
Eva
En spännande bildserie långt från vad jag själv brukar fota! Bild två känns mest spännande för mig. Den är så enkel med bara skyltdockan och persiennränderna.
Hälsningar, Bjarne
Svar från Karuzzell 2014-11-02 19:02
Tack och roligt, att du fann bilderna spännande. Kanske lite väl skruvade och förvisso långt ifrån vad också jag brukar fotografera men jag gillar, att leka med kameran. Jag känner både lust till och behov av att pröva annat än de naturbilder jag nästan alltid fotograferar annars. Och dockan och miljön inbjöd till att dra lite på temat.
Ha en skön vecka!
Eva
Snygga bilder på vad som verkar vara en mycket tacksam modell! Läckra underkläder, som jag i.o.f.s är glad att jag slipper! Ha en bra dag! Yvonne
Svar från Karuzzell 2014-11-03 10:10
Tack! Mycket tacksam modell, även om en levande och rörlig dito klart hade varit att föredra. Men det var roligt att testa vad jag kunde åstadkomma med utgångspunkt från dockans stela pose genom olika kameravinklar och utnyttjande av det befintliga ljuset.
Jag är också glad över att tiden sprungit från dessa underkläder, som påminner om vad jag själv bar i min ungdom.
Ha det bra du också!
Eva