Fotoklotter. Ett slags fotografiskt skissblock, där mina infall är en inbjudan till diskussion.

Vadan och varthän

 

Vad är meningen med det här?

Frågan hördes på konstutställningen. Men kan likaväl gälla hela vårt förhållningssätt.

Ett ifrågasättande av Livet, skeenden i samhället eller i all konst och alla bilder.

Den fick mig, att tänka på Hans Alfredssons gamla sketch, där han i skepnad av Pastor Jansson konstaterar, att Livet är som en påse. Tomt och innehållslöst om man inte fyller det med något.

Precis som installationen, där någon skakade på huvudet och ställde frågan ovan, andra fnissade lite, fotade med mobilen och skyndade vidare medan andra stannade upp, reflekterade, associerade och reagerade.


Självklart vill konstnären kommunicera med betraktaren.  Provocera, ställa frågor eller förmedla ett budskap men i slutändan är det ändå så, att det är vad betraktaren lägger i konstverket eller bilden, som är det viktiga. I samma ögonblick, som man lämnar ett verk ifrån sig tillhör bilden och dess tolkning betraktaren.

Vem ser du i bilden ovan?

Den, som skyndar förbi, knappt registrerande?

Eller den, som stannat upp och höjt blicken?

Båda bilderna är tagna vid ett besök nyligen på konstmuseet Louisiana.

Inlagt 2014-10-22 14:20 | Läst 1696 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Har aldrig varit på Louisiana men hört mkt talas om det, vore roligt att komma dit en gång! Vackra, lite drömska bilder!/ Björn T
Svar från Karuzzell 2014-10-22 19:10
Louisiana är alltid värt ett besök! Oavsett vad som visas är det i en inspirerande miljö, där byggnader, utemiljö och konst samspelar i skön harmoni. Sen är det alltid roligt att betrakta besökarna också. Roligt att du gillade mina bilder av några av dem.
Eva